Äventyrsresan i mobilbilder, del 1
(null)

(null)

Vi började ju egentligen i Örebro men hoppar ändå direkt till Stockholm central. Vi var där alldeles för tidigt och fick vänta länge... 

(null)

På ett tåg som ändå blev väldigt försenat. Vi skulle åka långt och länge. Nattåg till Gällivare.  Allt som allt var vi ett sällskap på 10 pers, men de andra 6 hade åkt upp en dag tidigare än oss. 

(null)

(null)

(null)

På det stora hela gillade jag verkligen att åka tåg. Vi hade en kupé för oss själva, men toalett fanns ute i vagnen och delades av alla. Tåget var tvärfullt. Folk sägs ha sovit på golvet i sittvagnarna. 

(null)

En fin sak med en lång tågresa är att du verkligen får en känsla av hur jäkla långt du faktiskt åker. 

Till skillnad från resan dit för ett par år sedan när jag flög. Då tog det 1,5 timme till Kiruna. Nu tog det en hel natt till Gällivare. 

I Gällivare sprang vi från tåget till bussen. Bussresan vidare tog oss till Ritsem. En resa på tre timmar plus en timmes paus vid Stora sjöfallet. 

(null)

I Ritsem väntade vårt resesällskap på oss. Liksom nästa färdmedel: 

(null)

Med hjälp av helikopter tog vi oss vidare till Staloluokta fjällstation. En plats dit inga vägar går. Att vandra dit tar en vecka. Flygturen tog ca 20 minuter. 

(null)

(null)

Och var fantastiskt vacker! 

(null)

(null)

(null)

Framme i Staloluokta! Här skulle vi bo och vara i några dagar tillsammans med min pappa, hans fru samt min bror och hans familj. 

En resa vi pratat länge om att göra och nu äntligen fick till. För 15 år sedan gifte sig pappa och hans fru där i kyrkkåtan efter en veckas vandring :) Nu fick vi se platsen vi också. 

(null)

(null)

Ganska fin utsikt! På andra sidan sjön ser vi de norska fjällen. 

(null)

Mer om vistelsen där får ni en annan dag! 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress