D-vitaminkick i december
Även känd som den finaste julklappen någonsin! 
(null)
 
Det är flera år sedan vi flög någonstans, det kan dröja flera år till innan det händer igen. Vi vet att det är ruttet för miljön....
 
Det hände sig att vi fick möjlighet att göra en resa tillsammans. Vi gjorde det till vår julklapp i år. Barnen fick visserligen andra saker i julklapp, men jag och min man behövde inte mer än det här. Det var perfekt. 
  (null)
 
Sol, miljöombyte, skönare väder, längre dagar men framförallt tid tillsammans. Att kunna ägna oss helt åt varandra. Bada, spela spel, åka karuseller, upptäcka nya platser, äta god mat ute och promenera omkring. Vi åkte till Gran Canaria i mitten av december för en veckas semester och kom hem sent på julaftonskvällen. 
 
(null)
 
Det var så mycket med det som jag älskade. Inte minst att få komma bort från vardagen och släppa taget om saker hemma som ligger och väntar på att bli gjorda. Att få skala av så vi inte hade lika mycket som störde oss. Att dagarna var längre, att solen värmde, hur det luktade! Dofterna när en öppnade altandörren på vår lilla bungalow på morgonen fick mig att jubla en aning varje gång. Det luktar torr jord, palmer och blommande buskar. Exotiskt och bekant på samma gång. 
  (null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi bodde i utkanten av Maspalomas med promenadavstånd till Playa de Ingles, Melnoeras samt ovan övergivna nöjespark Holiday world där vi spenderade någon kväll. Åkte helt själva i karusellerna och spelade bort pengar i spelautomater. 
 
(null)
 
Något som slog mig var hur otroligt bra jag sov där. Under hela veckan sov jag fantastiskt skönt och vaknade liksom utvilad. En del av det kanske var just det avskalade. Det fanns färre måsten, men även för att jag fick följa kroppen. Gå och lägga mig samt vakna utifrån vad kroppen ville, inte vad klockan sa. Jag känner ofta att jag är i sån jäkla ofas med detta i vardagen. Tiderna jag lever efter i vardagen passar inte mig, men jag kan inte heller påverka tiderna i nuläget, därför är jag aldrig i fas hemma. Det är ett mål jag har, att hitta en vardagsrytm som passar mig bättre. 
 
En annan njutig grej var att vakna till fågelkvitter, nypa sig i armen och inse att jag gjorde just det. Mitt i december. 
 
(null)
 
Att vandra genom öknen var den överlägset mäktigaste upplevelsen. Tätt följt av att se solen gå ner i havet .... 
 
(null)
 
(null)
 
Oskarpa bilder pga en mix mellan mobilbilder samt en kamera som fortfarande inte vill hitta skärpan... Vi får alla lov att stå ut :) 
 
(null)
 
(null)
 
En förmiddag vid poolen, simma några varv (flera snabba varv behövdes i poolen pga väldigt kallt vatten) lunch i bungalowen följt av kaffe, mimosa och läsa bok i halvskuggan på uteplatsen medan kidsen tog det lugnt inne eller hängde vid lekplatsen. Vad mer kan en människa behöva? 
 
(null)
 
(null)
 
 
(null)
 
Poolhäng, vakna upp till fågelkvitter i en bungalow, promenad genom Maspalomasöknen, utflykt till Puerto de Mogan, mer och mindre välsmakande middagar ute, fantastiska solnedgångar, värmande sol, svalkande vindar, hav och strand... Men framförallt tiden tillsammans. 
 
(null)