En helt vanlig förkylning
(null)

Jag har legat däckad några dagar i en vanlig rutten förkylning. Halsont, trött, snuva och senaste dagarna en jobbig hosta på det. Har knappt någon röst kvar. 

Det som slår mig är ändå vilken skillnad det är att vara hemma sjuk i en förkylning jämfört med utmattning eller den migränhuvudvärk som jag ibland får (som en rest av utmattningen antar jag).

Nu, med den här helt ordinära förkylningen, blir jag rastlös och uttråkad. Det är så sjukt tråkigt att inte kunna flytta sig längre än mellan soffan och sängen. 

(null)

Inte för att jag saknade vilja att göra saker när jag var utmattad. Det var ju en stor orsak till frustration - att vilja men inte kunna. Däremot var jag inte uttråkad på det vis jag är nu... 

Det är olika. Dessutom är det här ju mycket mer kortvarigt och tillfälligt än utmattningen. Och så tråkigt! Trots tillgång till film, böcker och tidningar här hemma. 

(null)

Förhoppningsvis är jag på benen imorgon igen och förhoppningsvis orkar jag ta tag i de texter jag redan skrivit åt er, men ännu inte lagt in. 

Ha en fin vecka! 

(null)


Anonym

Krya på dig 💕

Svar: Tack snälla!
bylittlenea.blogg.se

sarah

åh fina bilder

Svar: Tack så mycket :))
bylittlenea.blogg.se

Jim

Ler av igenkänning i dina ord, beskriver så bra. Och just tråkigheten.. kanske för att man vet att man orkar mer nu mot förut, kanske för att man tycker sig ha ”vilat” nog sen tidigare.. ja det är annorlunda på nå vis.

Sen finns ju just den där goa känslan när förkylningen släpper å orken kommer tillbaka.. inte alls självklart om man har en utmattning i minnet som inte alls ger efter för något.

Svar: Ja, du slår verkligen huvudet på spiken där! Det är nog just det där med att det känns som en redan har vilat klart. Jag har ju gjort det här liksom. Mitt i prick :)
Det är verkligen något jag uppskattar, känslan när förkylningen släpper och allt återgår till det vanliga igen. Så funkar ju tyvärr inte en utmattning och det vet vi ju alltför väl. Trevlig helg!
bylittlenea.blogg.se

Anonym

Krya på dig. Jag har utmattning och får så ont i huvudet ibland. Hur gjorde du, tog du huvudvärkstabletter? Kram

Svar: Tack! Jag har också haft problem med huvudvärk innan, under och fortfarande nu efteråt. Jag misstänker att det är migrän, vilket jag inte hade innan utmattningen började bli på allvar. Har inte utrett det dock.
När jag var sjukskriven försökte jag så gott det gick att sova bort eller vila och blunda, men när det inte gick tog jag huvudvärkstabletter. Min läkare verkade aldrig intresserad av att utreda min huvudvärk och jag tog bara receptfria tabletter vid behov. Vad känner du funkar för dig när du råkar ut för huvudvärken? Kram
bylittlenea.blogg.se

Anonym

En fråga som man ofta får är hur mår du är det bättre? Så svår att svara på när man är utmattad. Hur gjorde du? Kram

Svar: Jaa du, vad svarar en på det liksom. Jag svarade nog som det oftast kändes, att det går upp och det går ner och det går jäkligt långsamt. Eller att just för tillfället är det så här, men det är ingen rak väg framåt direkt. Kram
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress