Förra helgens utflykt - Gnesta Pride
Förra helgen åkte jag och barnen till Gnesta för att fira Gnestas första Pridefest. Anledningen är att det är min 15-åriga kusin som ligger bakom det hela. Det var hennes förslag att en Prideparad behövdes i Gnesta. Hon har även agerat Pridegeneral och arbetat hårt tillsammans med sin mamma Ida och Vevve Jäderlund för att skapa den fantastiska dag det till slut blev. 
 
 
Det började med drama. Jag och barnen åkte relativt tidigt från Örebro. Min man var på kurs i Stockholm hela helgen. När vi åkt en kvart och barnen satt med hörlurar i sina öron slog jag på radion för att mötas av "Viktigt meddelande till allmänheten i GNESTA". Det var bokstavligt talat det första jag hörde när radion startade. Det brann i en lokal där det hanterades/tillverkades plastkomponenter (sämsta tänkbara) och alla skulle gå inomhus och stänga dörrar. Oh no! 
 
När vi kom fram, i väldigt god tid, hoppades jag att röken ändå var en bit utanför samhället, men icke. Det första vi ser av Gnesta är en stor rökpelare mitt från centrum. Vi närmar oss och får stanna ganska snart. En byggnad framför oss står i lågor och elden når en bit över taket. Vi vänder och kör runt för att parkera på andra sidan. När vi gått till platsen vi ska vara ser vi att taket på byggnaden rasat, elden är tvärs över vägen från platsen där pridefesten ska hållas efter paraden. 
 
Efter att ha skjutit upp paraden en liten stund blev den av. Branden hölls under kontroll, även om byggnaden brann ner till grunden. Bara en hög stenar fanns när vi åkte därifrån några timmar senare. 
 
Min uppgift var att leverera två målningar som jag skapat och skänkt till Gnesta pride. De hade auktionerat ut dem på sin facebooksida och båda lyckades bli sålda. Så himla roligt att kunna hjälpa Pride-gänget och kul att någon ville köpta tavlorna. Jag hade turen att träffa en av köparna och fick höra lite tankar kring tavlan. Kände att den uppfattats så som jag hoppats på. Här kan ni se fler bilder från den mer officiella fotografen, mina foton ser ni i det här inlägget. De är något oskarpa eftersom min kamera börjat krångla mer och mer på fokussidan :) Den är väl sliten. 
 
 
Min jämnåriga moster Ida tillsammans med min barndomsvän som jag träffar för sällan, men ändå har en snart 30 år lång histioria ihop med <3 Efter så lång tid är en nog mer familj än bara vänner. Stort tack för att du tog dig tid att träffas! 
 
 
 
 
 
 
 
Tuff 15-åring inleder Pridefirandet med ett litet tal :) 
 
En extra bonus var ju att många andra från släkten fanns på plats. Även en barndomskompis kom dit för att passa på att träffas när vi var där. Efter några timmar med fika skapat av några f.d. Hela Sverige Bakar-deltagare, livemusik, föreläsningar, tipspromenad samt ett kort besök av mig själv på scenen för att ta emot tackpresent för mina tavlor tog jag med mig barnen, min bror och hans minsta barn hem till dem. För där skulle vi sova. Det blev middag med mycket fniss och kvällen avrundades med chips framför filmen Totoro. vid 22 hade alla lagt sig, helt slut hela högen :) 
 
Det blev en riktigt rolig helg, men det kostade energi som jag försökt betala igen hela veckan efter. Så är det ibland. Den här gången var det verkligen värt det. Tack Matilda, Ida och Vevve för att ni fixade Gnesta Pride och bjöd på en härlig upplevelse i kärlekens tecken <3 
 
Och tavlorna kan ni se här: 
  (null)

(null)

(null)

(null)