En hyggelig dag
Igår hade jag en tung dag som till slut blev helt ok ändå. Vaknade med en lätt värk i huvud och ögon som aldrig riktigt ville ge sig trots värktabletter, avslappning, promenad osv. Tillslut hade den sugit både energi och fokus ur mig och jag fick åka tidigare från jobbet. En sån dag. 
 
Som tur var vände det efter vila och middag. Humöret och energin steg igen. Det är viktigt ibland att kunna se såna saker. Att en dag som börjar på ett visst sätt inte behöver fortsätta vara så, eller en vecka, månad, ett år... Varje stund är vad den är, men vi vet inget om stunden som kommer efter. Eller efter det. 
 
 
Idag är jag ledig från jobbet, eller tjänstledig då eftersom jag ju faktiskt fortfarande inte fixar heltid. Vem gör det egentligen? En annan diskussion. 
 
Jag tog sovmorgon, hänger med barnen som inte har skola idag och ska egentligen sätta mig och plugga lite. Jag har hittills lyckats skjuta upp det till nu, snart lunchdags. Prokrastinera mera är tydligen mitt tema den här förmiddagen. Oh well, det är inte någon panik. Främst ska jag använda dagen till att återhämta mig och ta hand om mig själv, det har jag gjort. Så om mitt PM inte blir klart idag är det inte hela världen. Tänker inte piska mig själv utan utöva min rätt att lyssna på mina behov och min vilja också. 
 
Det kommer bli färdigskrivet till slut. Har ett par veckor på mig. En sak i taget och så vidare. 
 
Hur har du det idag? Lyssnar du in dina behov idag? Vad vill du idag? Kan du ge det till dig själv? Om så bara under en liten stund av dagen. 
 
Jag hoppas det! Nu hygge och lunch med barnen. (Sen kanske jag sätter mig med mitt PM till slut) 
 
 
 
Jim

Håller med att dålig början på dagen inte behöver förbli så resten av den. Det svåra är att fokusera på det som blev bra trots allt. Att som du skriver se de positva sakerna som alltid finns där. Använda dem för att vända dagens utfall.

Idag har mina behov funnits mest i bakgrunden. Och ja då blir det lätt lite mer än vad man orkar med. Trött och hjärntom. Insikt om detta gav en stillsam kvällspromenad och soffläge med spinnande katt bredvid. De där små sakerna som gjorde dagen bra trots allt.

Svar: Klokt med en kvällspromenad och att inta soffläge i sällskap av en spinnande katt låter väldigt fint.
Visst kan det vara svårt ibland när det blir för mycket eller när en inte hinner sakta in och höra sina egna behov ens. Alla dagar blir ju inte alltid helt som det var tänkt och vissa dagar är det svårare att få allt att funka. Så länge vi gör vårt bästa kommer vi nog komma framåt ändå. Hjärntom var ett bra ord. Inte för att vi vill vara hjärntom, men jag förstår precis hur du menar.

Jag hoppas att du får en fin och balanserad helg nu Jim :)
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress