Att hålla balansen i vardagen
Efter en vecka i bergochdalbane-mode har jag nu en väldigt lugn onsdag. Familjen har lov och jag är tjänstledig just idag. Inga planer, väldigt få måsten. Familjen är nere i varv och vi går mest omkring och bara är. Det behövdes nog. 
 
Det är ju vanligtvis ganska fullt ös. Aktiviteter som ligger efter varandra. Vissa dagar möts jag och maken i dörren eller på parkeringen när vi ska bytas av, en har hämtat ett barn och nästa ska iväg på något annat. Sådär som vardagen för en barnfamilj kan se ut. 
 
Att inte stressa upp sig över dammråttor, inte planera in middagsbjudningar eller tänka på inredning eller liknande hjälper. Att INTE göra allt som en lätt får för sig att en måste. Det och att även inse att vi behöver begränsa oss för att hålla på sikt. När tid och energi finns till över kan jag välja att lägga det på antingen den ena eller den adra aktiviteten. Ska jag måla, gå en promenad, läsa en bok, ringa en vän, titta på serie eller rensa klädkammaren? En sak, inte allt på samma dag. Ibland inte ens på samma vecka. 
 
 
 
Det är en konst. 
 
  • Att gå och lägga sig tidigare när en behöver, trots att det finns saker som en behöver och vill göra. 
  • Att göra bara en sak i taget.
  • Att inse gränserna som finns och hålla sig inom dem. 
  • Att vara snäll mot sig själv när det är svårt, eller när en gör fel och vill för mycket. 
  • Att vara i stunden och lämna allt annat tills det blir stunder som passar för allt annat. 
 
Det är även en konst att stå stadigt när det stormar och dyker upp oväntade saker, som det ju gör ibland. Jag tror att vi rider ut den här stora vågen, precis som vi ridit ut flera vågor före den. Vi tränar oss på att leva livet i nuet och att inte trassla till det mer än nödvändigt.
 
Tack för omtanken som jag fått senaste veckan <3 Det värmer oändligt mycket. Jag är ok, helt ok. 
 
 
Angelica Wåhlin

Så klokt skrivet!

Svar: <3
bylittlenea.blogg.se

Johanna Ahlsten

Väldigt kloka ord ❤️

Svar: <3
bylittlenea.blogg.se

Mia Thelin

Kram kloka, fina du!!!💕 balans alltså, hur svårt ska det vara???? Tänker jag ibland när jag känner mig som en dåre för att jag inte fixar den, håller den, skapar den. Men det är svårt. Ofta. Så tack för kloka ord och bra påminnelser om att hålla det enkelt!💕

Svar: Det är så mycket svårare än det låter, att i verkliga livet faktiskt hålla balansen. Gränserna är ju inte alltid glasklara heller. Vi kämpar på och gör vårt bästa, det är vad vi kan göra! Kram
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress