Jag har inte oändligt med energi
Det har jag inte, men trots att jag är på språng nu under semestern är nivån ganska jämn. 

Jag tror det beror på flera saker. 

Dels det här med att ta en sak i taget, då är en närvarande i det som händer här och nu utan att bli överväldigad av allt som har hänt/eventuellt kan hända senare. 

(null)

Dels att jag nu kan vila lite när som helst och hur som helst. Jag har börjat skriva om det här tidigare, det här med olika former av vila. Att en promenad kan ge vila åt hjärnan, men en stunds målning är vila för själen till exempel. I alla fall där jag är i dagläget, när jag inte lika lätt blir överstimulerad av ljud, ljus och intryck eller när kroppen inte längre faller ihop i en hög på golvet. 

Dels att jag blivit bättre på att känna, förstå och acceptera mina egna begränsningar. Vad som är lagom eller för mycket för mig gäller antagligen inte dig. 

(null)

Så just i år kan jag ha en semester med många korta resor till olika platser med olika förutsättningar. Korta stopp på vägen och spontana infall. 

Om jag är närvarande i bara en stund i taget så är det ju bara en sak att tackla åt gången. Men visst, mellan resor, upplevelser, att packa upp och packa om, ställen att se och resor till och från behöver jag stunder i paus och stillhet på olika vis. 

(null)

Mer om vad jag gör under min semester återkommer jag till efteråt. Just nu är jag hemma och mellanlandar bara. Igen. 

Hoppas att du har en fin sommar just nu ❤️