Vecka tre - full fart & fokus
Vi går in i den tredje veckan för året och den är FULLSMOCKAD med händelser. Jag vet inte vad som hände, men plötsligt kom allt på samma gång. Mestadels är det väldigt roliga och spännande saker. Saker jag själv tackat ja till och planerat in, även om jag inte skulle ha lagt allt så här samtidigt om jag kunnat styra allt.

Men vi kan ju inte det, styra allt. Då får vi välja, hänga på och följa med dit vinden tar oss eller tacka nej och stanna där vi är. Jag gick mycket på magkänsla, kollade så det var praktiskt genomförbart och sa ok, jag kör! 


Hur det blir återstår att se, men en kan ju bara göra sitt bästa.


(null)Fokus för just den här, intensiva veckan, blir alltså att ta en sak i taget, skala av och pausa mellan varven. Jag går från att kunna lyssna på musik när jag jobbar till att backa tillbaka till naturljud varvat med öronproppar för att skona hjärnan. Jag lägger fokus på meditation och vila istället för TV, sociala medier, ljudböcker och måla. Måla är visserligen en skön hjärnvila, men det är även något som kostar på andra vis. Därför kommer jag bara göra det om jag känner att jag faktiskt kan det. Det finns en plan, men det är inte alltid planer funkar. 


En sak i taget som sagt. Det är en begränsad tid och det kommer att lugna sig igen.


Terminen har nu kommit igång på allvar med skola, läxor, aktiviteter och kalasanden, även om några saker startar först om några veckor. I helgen ska vi hålla ett par kalas hos oss, ett barnkalas och ett för släkten. 


Under veckan ska vi på en lägenhetsvisning och det ska väljas skola till stora barnet som byter skola till hösten. Det är träning, ridskola och maken har massor att förbereda för nästa vecka då han istället har mycket som händer.


Dessutom ska jag utsätta mig för ett par saker som både känns väldigt intressanta, roliga, viktiga och samtidigt läskiga. Det är två oberoende saker och jag kommer att gå in lite mer på dem framöver.


Först ut av de två roliga/läskiga sakerna är redan imorgon. Jag fick ett roligt besked i fredags så det var snabb omställning och planering som gällde för att det skulle bli av.


Saker kanske inte alltid blir som vi planerat eller föreställt oss, men jag försöker lära mig att inte låsa mig vid vad JAG tänkt mig ska hända, eller hur det ska hända. För ibland blir det annorlunda och det kan bli minst lika bra på det andra viset. Om vägen svänger plötsligt kanske du når ett mål du inte kände till innan. (Jag har nog redan skrivit om det här va?)

 

Nu kör vi – vecka tre!


(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress