Hur den fullbokade vecka tre blev

Det var en minst sagt speciell vecka förra veckan. Från att leva ett ganska inrutat liv där det inte funnits utrymme för mycket extra fick jag nu styra upp vecka tre mycket mer än jag behövt göra på länge.  


Det handlar mycket om att vara i det som är just nu istället för att rusa iväg i tankarna.  En sak i taget. Jag har även planerat min tid  i förväg  för att inte behöva stressa och på det stora hela har saker fungerat över förväntan. Trots att det samtidigt varit lite extra mycket att göra på jobbet under veckan. 


Kursen, som jag skrev om sist , drog ju igång under vecka tre och kommer innebära en sen kväll per vecka under en liten tid framöver , men eftersom de kvällarna innebär många praktiska  mindfulness-, och meditationsövningar känns det inte så ansträngande. Det är ju en kurs  om återhämtningstekniker ändå Jag byter bara ut mina böcker hemma mot kurslitteratur och artiklar (som jag ju tycker är sjukt intressanta)  under den här perioden och gör något som kan kallas för good   enough, utifrån mina förutsättningar. 


(null)


Utöver det var jag och tittade på en lägenhet under veckan som varit. Vi valde att tacka nej till den dock En av dagarna hastade vi hem tidigare för att hinna med något väldigt speciellt,  vad det var tänkte jag berätta mer om en annan gång , när det är mer aktuellt


Helgen var full av städande och kalasande, men även det flöt på riktigt bra. Jag hade en sväng med plötslig trötthet då jag fick lägga mig under täcket med alla lampor släckta. En kort stund räckte för att klara resten av kvällen utan problem.  Kalasen skötte vi med enklaste möjliga medel: genom att köpa färdig mat och färdigt fika. Det är kul att fixa själv, men finns inte tiden eller orken är det inte värt det. Då duger köpt lika bra. Punkt. Det gäller alla. Bara så ni vet. Sänk kraven, gör det som funkar för stunden och ta inte saker så allvarligt alla gånger. Ok? Vem minns om vi plockat bären, syltat dem själva innan vi lade dem i ett av den hembakade tårtans lager osv. Egentligen. Det är väl sällskapet som är viktigast.  Och hälsan.


Om en vill och kan är det suveränt, om inte kan vi ta det en annan gång. Syltandet och bakandet alltså.


(null)


(null)Nu väntar en vecka med några färre punkter, men ändå ganska mycket att göra. Jag känner mig relativt lugn inför detta, men vet hur lätt allt kan hamna uppochner igen. En natt med dålig sömn, huvudvärk, orostankar som inte hanteras. Slarv med återhämtning och/eller mat. Något oväntat kan ändra allt ganska snabbt. Det känns inte som att jag lever nära gränsen, men jag vet ju att det inte alltid märks innan det tar stopp. Det är ett kontinuerligt balanserande det här. Vägen framåt. 


Hoppas att ni andra får en fin vecka, vad ni än fyller den med eller tömmer den på. 


(null)


 (Bilderna i inlägget är gamla. Tog mig inte tid att fota mat och fika i helgen. Återbruk is da shit 😁 ) 


K

Fint!

Svar: Tack :)
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress