Att ta sig an en ny utmaning
Eventuellt borde jag kalla det en nygammal utmaning, men å andra sidan har så mycket hänt sedan sist att det på sätt och vis är en ny situation för mig. 

Jag fick ett halvt infall i höstas och lyckades i sista sekunden få iväg en ansökan till ett par kurser nu under vårterminen. Det var mindre kurser, på kvällstid. Inget jättemärkvärdigt. Samtidigt ganska stort för jag känner hur min skadade (pga utmattningen) hjärna längtar efter att få jobba lite igen. Jag VILL verkligen få lära mig mer. Om allt möjligt. 

Och så hittade jag en kurs på universitetet som var perfekt. För mig. Just nu. 

Men jag kom inte in. Jag blev reserv både i första och andra urvalet. Trots att jag ändå har maximalt och mer högskolepoäng redan. 

Såå tråkigt, men tanken fanns att jag kanske kan läsa den till hösten om den går då. Men... orka vänta. Jag släppte taget om den istället för att gräma mig och önska. 

Saker är ju som de är ibland. 

(null)


Men så från ingenstans kom ett mail. Sent i fredags eftermiddag som sade att jag kommit in på kursen jag helst ville läsa. 

"Kursstart på tisdag" 😱 

Det blev snabb omställning mentalt och snabbt uppstyrande av familjens schema för att få ihop allt. 

Jag har inte blivit nervös eller orolig eller rädd. Ingen ångest. Att gå omkring på campus kändes nästan lika hemma som för nio år sedan när jag var där sist. Jag saknar det stället och trivs där. Att läsa forskningsartiklar känns inte lika välbekant dock. Haha. 

Det fina med den här kursen är att det inte är några höga krav på prestation. Varken inifrån eller utifrån. Visst ett arbete ska in, men om det inte blir godkänt kvittar det. Jag behöver inte de här poängen, men jag vill åt kunskapen. 

(null)


Vad jag ska läsa? 

MBSR - Mindfulnessbaserad stressreduktion

Jag är helpepp på de närmaste veckorna även om det kommer innebära pluggande, uppgifter och längre dagar ibland. Det är tillfälligt. Det blir som det blir. Och det innebär mycket fokus på meditation framöver. En stor del av kursen är praktisk främst. 

Jag tror att jag kommer ha nytta av det och kanske kan jag använda det för att hjälpa andra på sikt. Vad tror ni? 


(null)

(null)

Annica

Varmt lycka till❤️❤️❤️
Vad glad jag blir för din skull.Du kommer att klara det här bra.
Så intressant ämne.
Du kommer ha nytta av kunskaperna och säkert andra runt omkring dig
framöver.
Det är tungt att bli sjuk i utmattning men jag känner precis som du
en längtan efter att utvecklas och lära mig nya saker.
Så mitt i allt det svåra och sköra växer nya saker fram.
Att längta efter upplevelser och en längtan efter att utvecklas är en
så härlig känsla.
Att känna drivkraft,livslust ,en inneboende styrka och en tro på sin egen förmåga igen.
Jag längtar efter att komma framåt och att kunna orka igen.
När jag följer din resa Linnea så känner jag att det finns hopp för mig
också även om min resa mot att bli frisk går med snigelfart.
Var rädd om dig och lycka till med studierna.
❤️❤️❤️
Kram från
Annica

Svar: Det finns nog hopp för oss alla. Exakt hur våra resor ser ut skiljer sig åt, men vi är på väg framåt. Kanske i långsamt mak och mot olika framåt, men framåt. Jag tror att det kommer en dag när du kan ta dig an nya utmaningar i olika form. Jag är väldigt glad att jag fick den här chansen just nu (och att jag gav mig själv möjligheten att få den). Samtidigt som jag är försiktig med min energi för att inte fladdra iväg i en massa vilja och glädje. Allt ska fortfarande funka :) Tack snälla för dina lyckönskningar :) KRAM
bylittlenea.blogg.se

Sofia

Grattis till utbildningsplats! Det kommer säkert bli så kul att energin spiller över på annat för dig.
Lycka till!
Kram Sofia

Svar: Tack, det var väldigt kul att jag kom in tillslut. Det är faktiskt riktigt roligt att få starta upp pluggverksamheten i hjärnan igen. Jag har saknat det. Lite utmaning, många intressanta tankar och nya insikter. Inte minst är det intressant att få dyka djupare i meditation och medvetenhet. Tack snälla <3 KRAM
bylittlenea.blogg.se

Anonym

Kul!! Gillar att du la ut bild där det står att hjärnan är lat, för det är precis så det är. Men. Att hjärnan är lat betyder inte att människan är lat! Har för mig att jag förde ett resonemang på Fuck Utmattning på FB om det en gång för längesedan... Kram från Lilla Hjärntrötta Hemmafrun

Svar: Ja, superkul verkligen! Javisst, haha. Kunde inte låta bli att fota just den bilden. Tyckte även att det var intressant med bilden som visar hjärnan i vila samt hjärnan som reagerar på musik. Allt påverkar oss även om vi inte tror det. Hjärnan är lat och komplicerad. Alltid spännande att lära sig mer om den. Kram
bylittlenea.blogg.se

Anonym

Låter underbart! Du är modig och bra på alla sätt. Det kommer att gå utmärkt! ❤️

Svar: Ja, det känns ganska underbart och var en positiv knuff som jag verkligen behövde efter att känt mig helt stillastående under hösten. Det blir säkerligen bra tillslut :)
bylittlenea.blogg.se

Lotta

Grattis! Låter som det kommer passa perfekt! Lycka till!

Svar: Tack, det tror jag också :) Kram
bylittlenea.blogg.se

Lars Gustafsson

Grymt du ser när man minst anar det. Som Svenska spel säger. Plötsligt händer det! Det kommer att gå skitbra. Grattis

Svar: Ja, haha! Precis så kändes det. Plötsligt dök det upp ett mail i inkorgen som inte var reklam ;) Kanske borde köpa mig en lott :D Tack Lars!
bylittlenea.blogg.se

Helena

Vad kul :) grattis, du kommer att fixa det :)

Svar: Tack! Ja, det blir nog bra. Känns väldigt intressant det här.
bylittlenea.blogg.se

Hanna Karlsson

Så himla roligt att du kom in och vad spännande kursen låter!

Svar: Ja, det är väldigt kul att jag kom in tillslut. Kursen känns väldigt intressant. Både att få dyka in i lite forskning och teorier, men inte minst att få utmana mig själv när det gäller meditation och medvetenhet. :)
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress