Summering av januari 2018
(null)

Januari har gått så fort förbi att jag knappt förstår vad som hände. Kanske därför som en summering av månaden kommer en vecka försent? 

Jag har gått och väntat på bakslaget efter allt jag gjort senaste tiden. Dels jul och nyår, dels att vårterminen rullade igång med ett brak. Men än så länge så funkar allt som det borde. Jag är…försiktigt optimistisk. 

 

När jag kikar i min egen bullet journal ser jag att jag ätit mycket vegetariskt i januari, jag har mediterat ofta och promenerat rimligt mycket. Månaden började med återkommande huvudvärk, men denna har avtagit rejält efter ca halva månaden. Jag har blivit bättre på att umgås och vara social, om det så bara är genom att skicka ett sms till en vän.  En hel del hyggeligastunder med familjen. Om jag haft en kolumn för "choklad" hade den troligtvis fått full pott. Till skillnad från "gröna smoothies" som är relativt tom. 


(null)


Saker jag inte ägnat janurai åt är  egentid i naturen eller foto, jag har inte cyklat, joggat eller tränat. Det har dels med väder och mörker att göra, men även lite trötthet och lathet. I ärlighetens namn, ganska mycket lathet utöver att jag inte gärna är ute i mörkret ensam här i stan. Jag har inte varit så flitig med yogan heller, vilket inte har något med mörkret att göra…  Jag längtar verkligen efter vår och sommar nu. 


Det är intressant att se tillbaka på en hel månad genom de små kryss jag gör i mina tabeller. Vad jag gör och vad jag inte gör. Vad jag prioriterar och vad jag väljer bort. Eller kanske hur livet ser ut just nu.  Jag slår inte på mig själv för det som inte blir av, så lägg ingen värdering i detta ni heller. Det är ett konstaterande. Så här blev månaden som gick. 


(null)


 

Det var länge sedan jag hade med en lista här i bloggen och när jag hittade den här hos  Isabel Boltenstern kände jag att jag ville låna den av henne helt enkelt. 


Så en kort januarilista kommer här: 


Månadens höjdpunkt

Åh! Den här månaden har innehållit flera spännande saker att det är svårt att välja, men en stor sak är väl att jag faktiskt kom in på kursen jag så gärna ville gå och att den har startat igång. 

 

Månadens bottennapp

Att vi blev erbjudna möjlighet till lägenhetsbyte som vi var helpepp  på, men de ångrade sig. De hade vår planlösning från start, men berättade först efter visningar och allt att de egentligen ville ha en helt annan planlösning…Kändes onödigt. Både tid, förhoppningar och energi som vi kunde lagt på annat. 

 

Månadens resa

Har inte direkt rest så mycket denna månad (heller) , men gjorde en spontantur till en släkting som fyllde jämnt ihop med mamma och 10-åringen. Det var himla fint att träffa släkten och få överraska lite genom att dyka upp. 

 

Månadens köp

Jag lyckades få tag på en jacka på rea, som jag spanat in en tid innan. Den är lite för tunn för att ha just nu i många minusgrader, men väldigt perfekt när det blir bara något varmare. Jag har saknat en mellanjacka senaste två åren och äntligen hittat en! 

 

Månadenlärdom

Jag har fått nga nya insikter under de få kurstillfällen jag har gått I MBSR om  vad min kropp säger mig. Trots mitt grävande i mig själv och trots min, redan innan, regelbundna meditation har jag mycket att lära. Så jag har väl lärt mig att jag har mycket mer att lära. 

 

Populära  inlägg:


Ju mer jag sänker tempot desto tydligare blir allt 


Nio förhoppningar Inför 2018 


Att ta sig an en ny utmaning


(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress