Om du behöver någon att prata med - BlueCall
"Vi ser att 98% av de som använt appen mår bättre, vi hoppas kunna göra skillnad för många fler." 
 
Jag blev nyligen ambassadör för BlueCall vilket jag är väldigt glad för. Min blogg och mycket av det jag delar med mig av på Instagram handlar om att öppna upp för mer samtal kring att må dåligt, kring psykisk ohälsa, kring svårigheter med att bara klara av vardagslivet ibland. 
 
Innan jag blev sjuk hade jag otroligt svårt för att prata om mina känslor. Jag hade inte alltid ord på vad jag kände och upplevde att få hade tid eller lust att lyssna när jag försökte. Jag fick ofta svar som  "många är trötta just nu" "Alla har det stressigt, det är en sån period" och liknande. Det kan finnas en fin intention med det, det kan handla om att avleda mina tankar, vända dem till något positivt eller så är många av oss bara så helt fullt uppe i vårt eget att vi inte kan ta till oss hur andra har det... 
 
Det var otroligt ensamt och jag gick runt och fortsatte älta mina tankar i ensamheten. 
 
Under min sjukskrivning, och tiden efter, har jag sett hur troll efter troll spruckit i solen och tagit många problem med sig. Genom att kunna sätta ord på saker, händelser och känslor har jag kommit till många insikter och det har verkligen, verkligen hjälpt mig att kunna må bättre igen. 
 
Det är därför jag innerligt vill stötta BlueCall i deras arbete. 
 
BlueCall är en app för terapeutiskt stöd över samtal och chatt. I appen hittar du personer du kan ringa och prata eller chatta med. Du kan välja en Volontär eller ett proffs som är utbildad inom psykologi.
 
 
 
 
 
Genom deras app får du möjlighet att prata eller chatta med någon som lyssnar, som kan hjälpa dig att sätta ord på dina känslor och slänga ut just dina troll i solen. Ibland behövs inte mer för att vi ska kunna läka och må bättre. För saken är den, att du behöver inte vara sjuk, du behöver inte ha en diagnos eller besvär som hindrar dig i vardagen! Inte alls, det kan handla om att du har det kämpigt, att du känner dig nere eller orolig utan att kunna sätta fingret på varför. 
 
Om det känns lite tufft, lite för mycket, oroligt eller helt enkelt inte känns bra och du behöver någon att prata med så kan du ha nytta av BlueCall. Om så bara för att få ur dig lite som gnager. Det är anonymt, volontärsamtalen är gratis. Vill du få proffshjälp kostar samtal med en psykolog 200 kr för 30 minuter, men om du avslutar samtalet tidigare betalar du bara för minutrarna du pratat. 
 
Sprid gärna detta vidare om du tror att någon i din närhet skulle ha nytta av det! Det är ingen hemlighet så dela det hur mycket du vill. Förhoppningsvis hjälper vi fler människor att må bättre! 
 
(Om någon undrar får jag inget betalt för detta, jag är genuint intresserad av att sprida informationen vidare så att de som behöver kan få hjälp.)
 
 
 
 
Sofia

Vilket fantastiskt bra tips! Verkar vara just vad många människor behöver. Det ska jag lägga på minnet. Tack!
Kram Sofia

Svar: Vad roligt att du uppskattar det! Jag tror också att det kan hjälpa många. Ha en fin helg! Kram
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress