Nystart och omstart

Kreta, 2014

 

Alla kanske inte drömmer om det, men jag gissar att många gör det. Drömmer om att bryta upp och starta om med det där livet som en bara vågar drömma om. Det finns ju de som gör det. Drömmar kan ju se väldigt olika ut. Det kan ju handla om att bygga om ett rum hemma till ett privat frimärksmuseum, att äntligen virka färdigt pläden som påbörjades för 10 år sedan, att börja sjunga i en kör… Det behöver inte vara att starta om helt och hållet alla gånger. Bara något nytt, eller att fullfölja något.

 

Men det finns något spännande i tanken på att göra det. Att sälja huset och resa jorden runt! Säga upp sig och starta bed and breakfast i Italien, flytta till Singapore eller köpa en gård och bli bonde. Ni vet, i drömmarna där allt är möjligt och vem som helst skulle kunna bli vad som helst. Där vi kan rätta till de felaktiga valen vi gjort under livet.

 
Sri Lanka, 2012
 

Det är ju inte omöjligt. En bekant till mig bor halva året i Sverige, halva i Dubai. Arbetet tillåter honom att resa väldigt mycket. Han rör sig mellan Libanon, Sydafrika, Sverige, Kenya och varhelst han känner för. Alldeles precis öppnade han upp för en liten sidoverksamhet dessutom, kolla här! Smart va? Rädda världen och börja med måndagar. Love it! 

 

En annan bekant sade upp sig från sitt jobb, sålde sitt hus och flyttade med hela familjen till Thailand för att ta över en verksamhet där. Tips till alla som planerar att resa dit!

 

En mer nyfunnen vän tog sig ur flera års utmattningsyndrom, skrev en bok och är nu entreprenör med mål att hjälpa företag och företagare hitta en hållbar balans i arbetslivet. Förutom boken föreläser Eva och har säkerligen mycket spännande på gång framöver. 

 

 

Härjedalen, 2014

 

Det kan låta drömmigt för någon, väldigt otäckt för någon annan. Så håll dig till dina helt egna drömmar. Det är nog dagens tips och något jag insett att jag själv inte alltid gjort. Haft mina egna drömmar alltså. Eller så är det kanske det att drömmar ändras med tiden….

 

Om du vill hålla dig till tryggheten i verkliga livet som det ser ut nu, men ändå ha lite äventyr, kan jag tipsa om några relativt lättsamma böcker på det här temat, vare sig hjälten/hjältinnan själv valt att starta ett nytt liv:

 

Mitt inte så perfekta liv – Sophie Kinsella

 

Den lilla bokhandeln i Paris – Nina George

 

Britt-Marie var här – Fredrik Backman

 

Förbjudet att visa ohämmade känslor i pensionatets entré – Mamen Sánchez

 

Croissants till frukost – Annika Estassy

 

Det är något som inte stämmer – Martina Haag

 

Den lilla bokhandeln runt hörnet – Jenny Colgan 

 

Tror mig ha sett ett par av ovanstående fladdra förbi på bokrean nu. Lättsamma, något förutsägbara kanske. Ibland är det precis såna äventyr vi behöver :) Fyll gärna på med fler tips på filmer och böcker på temat om du har! 

 

Närke, 2015

 

Mina egna drömmar börjar ta form i en slags bucket list, något jag aldrig haft förut, som jag nog får återkomma till framöver. Både små och stora drömmar, tillfälliga och långvariga. 

 

Har du drömmar? Hur skulle ditt drömliv se ut? 

 

 Sri Lanka, 2012