Vad som hände under semestern (del 1)
(null)


Det får kanske bli fler inlägg om semestern, men vi börjar från början. 

Dag 1: jag försov mig. 

Direkt in i semesterkänslan eller bara slutkörd? Jag sov för länge i alla fall. Min man hade åkt till Stockholm pga svensexa för sin bror. Jag och barnen skulle på 111-årsfest (50+50+11 år) norr om Gävle. Vi kom iväg, jag lyckades hitta in i Gävle för att hämta min bror som tagit sig dit via tåg. Vi kom fram och slog upp det stora tältet och anslöt till festen ett par timmar sena bara. Vi fotade mest med instax (typ polaroid-kamera), kramades, körde tipspromenad, grillade eftersom det var före grillförbudens tid och rökte cigarr.  Åh, och vi fick smaka mora-nisse-shot: likör 43, blåbärssoppa och vispad grädde. Förvånansvärt gott! Och nej, barnen varken rökte eller drack och nej, jag var inte det minsta full :) 

När både jag och barnen var trötta (och vissa andra vuxna borde ha gått och lagt sig) strosade vi tre tillbaka till tältet, snackade lite och käkade chips innan vi gjorde oss redo för att krypa ner i sovsäckarna, medan festen fortsatte en bit bort.

(null)

Gratis öl. Bara imorgon!

Saker som drog ner stämningen en aning: att Sverige åkte ur VM just den kvällen.

(null)

Dagen därpå promenerade vi till stranden för lite bad och glass, som sig bör i sommarsolen. 

(null)

Det var fint att få hänga med familj och släkt ett dygn innan jag barnen och min mamma återvände hemåt mot Örebro igen. 

Första veckan av semestern, efter festhelgen, var ganska lugn och oplanerad. Vi förberedde inför en fjälltur veckan därpå och åkte iväg och badade så ofta vi kunde. 


Avdelning udda saker är väl den här vattencykeln som en kompis till min man hade. Från sin sjötomt cyklade de över sjön till badstranden med packning och barn.

(null)

(null)

(null)

(null)

Hänget hemma i den übervarma lägenheten blev minimalt under semestern. Solen ligger på hela dagarna här.

(null)

Cyklarna är från 60-talet och hade legat bortglömda länge. Bra start på vår "svemester" med härligt badväder och vattencyklar från 60-talet! 

Apropå cyklar så blev ena barnets cykel stulen den veckan. Mindre kul att upptäcka en förmiddag när vi var på väg till stranden... bara ett trasigt lås låg kvar på marken. 

Andra veckan av min semester drog vi till fjälls och fastnade i Härjedalen på grund av skogsbränder. Vi tar det i ett eget inlägg snart :) 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress