En dipp, en morgonrutin och en kvällsritual

Det tog stopp igen. Jag kände i hela kroppen igår att det var fel. På något vis tog jag mig mer än halvvägs till jobbet innan jag märkte hur energin rann ur mig. Inte sovtrött, låg energi. När jag kom till jobbet hade jag inte ork att sätta mig på cykeln för att ta mig hem. Jag satt på min stol och jobbade med en sak i taget, men hade även en tilltagande huvudvärk som tabletter inte rådde på. Vi snackar receptfria smärtstillande. 


Min man kom och hämtade upp mig och cykeln Innan min arbetsdag var slut. Jag bäddade ner mig och stannade under täcket även idag. Har svårt att avgöra läget inför imorgon redan nu på kvällen. Jag får se hur natten blir. 

En sak i taget. 

Men tillfrisknandet ser ut så här. Dipparna kommer alltmer sällan. Det är nu en månad sedan jag senast sjukskrev mig pga utmattningssymtom. Alltid något. 

Jag jobbar med att få rull på vardagen och få ihop mina dagar på ett långsiktigt hållbart sätt. Låter sjukt osexigt för de flesta, men för mig idealiskt. Jag behöver rutiner för att klara av äventyr däremellan. Sånt vill en ju ha i livet. Upplevelser och äventyr. Färg liksom. 


En morgonrutin jag jobbar på är att liksom vakna in i kroppen från start. Att grunda mig själv och känna in min kropp. Inte "känna efter". Utan att ha mitt medvetande i min kropp och inte omedelbart uppe i huvudet. Jag är inte där än, men jag tränar på det. 

Vad jag gör? Försiktiga mjuka stretchövningar. Typ yoga som kan utföras utan att öppna ögonen eller lämna sängen. Det är under utveckling. 

Har du morgonrutiner för att få en bra start på dagen? Dela gärna för jag behöver idéer :) 

En kvällsritual jag lagt till nu när kvällarna är mörkare, längre och kallare är att värma en liten kopp oatly chai. Det är hög hygge-faktor på det! En liten kopp så jag kan sova hela natten. Te rinner rakt igenom. 


Tar gärna emot kvällstips med för den delen om ni har. 

Nu ska jag snart krypa ner. En hel dags återhämtning och ändå är jag lite yr, matt och ljuskänslig. Hoppas på en bättre morgondag!