Survivalkit för den utmattade
Idag ska jag ut på en liten resa. Med jobbet. Det har faktiskt inte hänt förut att vi har gjort någon sån här resa. 
 
Ni vet. Kick off och sånt. Det har inte förekommit. 
 
Bara en gång, då var jag alldels för sjuk för att följa med. Det är ganska precis ett år sedan. Jag var sjuk och missade en resa. Utomlands. Utan att ens tycka att det var jobbigt, eftersom jag var För Sjuk för det. 
 
Nu är resan inomlands och jag har har några timmars bussresa framför mig, samt ett par dagars aktivitet och umgänge med kollegor. För att ta mig igenom detta har jag samlat ihop ett litet survivalkit. Saker som tar mig igenom dagarna oavsett om jag reser eller är hemma. Kolla här: 
 
 
 
 
På ett ungefär så här:
Glasögon, öronproppar, solbrillor. Ganska basic saker att ha nära hela tiden.
 
Jag har en almanacka för att hålla koll på mig själv och en anteckningsbok samt pennor för pyssel och ja, anteckningar.
 
Lite doftterpai i form av en väldoftande handkräm, läppstift för att pynta och få mig att känna mig piffigare än jag är.
 
Ett armband att pilla på när jag behöver hitta något att fokusera på. Scarfen får symbolisera struktur för även det kan jag behöva pilla på när det blir för mycket liv i huvudet eller liv runtomkring.
 
Min mobil är livsnödvändig.
 
Hörlurar för att lyssan på ljudbok, musik eller avslappningsövningar. 
 
Jag försöker få med saker för alla mina sinnen. Hörsel: att kunna lyssna på eller stänga ute ljud. Syn: glasögonen för att hjälpa ögonen, solbrillor för att dämpa skarpt ljus. Doft: för att jag hittat dofter som har en lugnande inverkan på mig och som påminner mig om att andas djupt. Känsel: för att få mig till verkligheten och hålla mig jordad. Smaksinnet är inte med på bilden, men kaffe och mellanmål ingår i mitt survivalkit :) Utan mellis - ingen glad Linnéa. 
 
Hur ser din överlevnadslista ut? Vad har du alltid i närheten eller vad ser du till att få med dig om du ska hemifrån? 
 
 
Annica

Hoppas du får en jättefin resa med dina kollegor!
Jag tror du kommer fixa det jättebra men säkert kommer kroppen vara trött när du kommer hem.
Vilket bra tips att ha ett armband att fokusera på när tankarna rusar iväg....
Jag brukar alltid ta med mig en liten vattenflaska att dricka ur.Då brukar jag kunna distrahera hjärnan när den börjar tänka
tankar som i sin tur kan ge ångest och panik.
Jag har alltid med mig solglasögon,brusreducerande hörlurar,attarax,mobilen för avslappning och lugn musik när hjärna och hjärta vill lyssna och en varm tröja.I den här utmattningen både fryser och svettas jag.
Får jag välja har jag med mig trygga, nära reskompisar som vet hur jag fungerar just nu och det ger mig mer trygghet.
Jag kämpar med att klara av att åka bil längre sträckor.Det är ofta paniken ligger nära men när jag uttrycker för andra hur det känns blir det ofta bättre.
Tåg är ett bra sätt att resa på då man lever med en utmattning.Gott om utrymme,tillfälle till att kunna slappna av och meditera en stund.
För mig har det inte blivit så många resor än, bara några få korta dagsresor på sådär max 6 timmar som längst och inte så ofta.
Jag hamnar fortfarande i för djupa och jobbiga krascher som är plågsamma att vila sig ur.
Jag vill men kropp och hjärna orkar inte :(

Tänker på dig och håller tummarna för att det här blir en fin upplevelse för dig! :) :) :)
Kram från
Annica

Svar: Tack! Det blev en bra resa och jag fick in några välbehövliga pauser.
Det låter som att du hittat många bra knep för att få hjälp med att hantera olika symtom du med. Bra där! :) Håller med. Långa resor kan vara väldigt påfrestande. Det är ofta det oavbrutna som blir jobbigt. Något som är mycket jobbigt en kort stund är ofta lättare än något som är mindre jobbigt men under en längre tid. Kram kram
bylittlenea.blogg.se

Wilda

Känner igen listan. Hörlurar är mitt bästa alltid, gärna in-ear så kan de funka som öronproppar också.

Svar: In-ear står på min lista över saker jag ska skaffa. De "vanliga" funkar många gånger, men ibland räcker de inte till har jag märkt. Finns en trygghet i att veta att en har hittat många strategier när energi och fokus tryter. :)
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress