Boklistan - Vad jag läst senaste tiden
 
 
Det var ett tag sedan jag senast skrev om vad jag läst. Eller framförallt lyssnat på. För det är fortfarande övervägande del ljudböcker. Under hösten har det börjat fungera bättre för mig att läsa böcker, men jag kommer nog hålla fast vid ljudböcker och varva det med att läsa böcker. Hur som helst....Det här har hänt sedan sist: 
 
  • Hollow City samt Library of souls - Av Ransom Riggs. Del 2 och 3 i berättelsen om Miss Peregrines besynnerliga barn. Första filmen gick på bio i höstas. 
 
  • Drunkna inte i dina känslor - Maggan Hägglund, Doris Dahlin. En bok om att var högkänslig, HSP, men de beskriver främst det som de kallar för att vara starkskör. Alltså stark ena dagen och skör nästa dag. Jag känner igen mig vissa delar, men blev inte så blown away av boken som jag förväntat mig. Kanske för att jag inte, under mitt liv, haft de höga toppar och djupa dalar som de beskriver. Jag har legat mer i mitten och varit mest HSP. Även om jag inte känt till det innan. Intressant bok om att få vara som en är ändå :) 

  • En droppe midnatt -Jason Diakité. Det här är en grymt bra,smart och intressant bok om grymma händelser och samhällen samt en berättelse om en familj, en släkt och om människor. Jag var fången från första till sista ord i den här boken. Alla borde läsa/lyssna. Speciellt fint att lyssna när det var Jason själv som läste upp sin bok. 

  • Fyren mellan haven - M.L. Stedman. Den här boken tog lite tid att läsa, för jag läste den faktist i e-boksformat. Och jag gillade den rejält mycket. En berättelse om människor och händelser. Ingen är ond eller god, alla är bara människor och saker händer dem. Så fin och jag grät när jag läste de sista kapitlen i den. 

  • Allt jag önskar mig - Gregoire Delacourt. Om en kvinna som lever ett stilla, helt ok liv, vinner på lotto och kan köpa sig allt hon önskar sig. Eller, vad är egentligen viktigast i livet? Tänkvärd berättelse om vad vi värdesätter och hur vi värdesätter. 

  • Lycka! En handbok i konsten att leva - Howard C Cutler/Dalai Lama. Den här boken fick jag låna av en bekant. Jag ska egentligen inte säga att jag läst ut den för det har jag inte...det går lite segt. Dalai Lama har sagt många kloka saker, men jag hakar upp mig på författarens väldigt amerikanska sätt att komma till insikt på insikt... vet inte om jag kommer bli klar med denna faktiskt. 

  • Fågelburen - Lisa Jewell. Snart klar med den här ljudboken. En berättelse om en familj och deras hemligheter, deras egenheter och hur de gick från väldigt nära till väldigt långt ifrån.  En typ av bok jag sällan läser, men jag gillade ändå att lyssna på den här, alla 11 timmarna. 
 
  • Tiger Lily - Jody Lynn Andersson. Älsk på den här boken som min fina vän slängde åt mig. Den här har jag läst i form av fysisk bok...eller snart läst ut. Det var länge sedan jag läste/lyssnade på en bok och verkligen undrade hur det skulle gå härnäst för karaktärerna. Jag har svårt att släppa den när jag inte är mitt i den. Berättelsen? Ja, det handlar om Landet Ingestans, om Tingeling, Tigerlilja och Peter Pan. Fast för vuxna. (Kanske unga vuxna) men definitivt ingen barnsaga. Väldigt smart översättning till en mer vuxen berättelse om den märkliga platsen och deras innevånare! En blir lite kär i dem allihop, men framförallt Tingeling, Tigerlilja!

  • Utöver detta har jag lyssnat på P3 Series Kommando Karim - En seriepodd om en framtid som kantas av upplopp och kaos samt Sveriges första terroristgrupp. Smart och snyggt genomfört!

  • Jag har även lyssnat på säsgon 2 av serien Virus som skapats av Stoytel original. Konstant spännande och högt tempo. Jag var tvungen att pausa mellan varven för att inte jaga upp mig för mycket.  
 
Som vanligt en salig blandning, men det är så jag gillar det :) 
 
Vill ni läsa tidigare listor på vad jag slukar i bokväg så hittar ni det här och här.
 
Vad vill ni tipsa om? Fyll gärna på i kommentarerna med era favoriter!