Slutet är här
Jag vill verkligen inte alls att mitt lilla jullov ska ta slut. Verkligen inte alls. 
 
 
Samtidigt som jag knappt gjort något har jag gjort massor. Det har varit jul, en hygelig sådan, med bastubad, släkt, mat, elda i öppna spisen osv. Vi har varit tillsammans hemma hela familjen, vi har varit iväg på olika håll var och en för sig. 
 
 
 
Jag har fikat med en vän på stan och gått på bio. Jag har varit hemma i myskläder och målat i timmar. Jag har läst bok i morgonrock, skojat med barnen, skrattat ihop med min man, rensat klädkammare och bland småprylar. Varit trött, rastlös, joggat, glömt bort att meditera och lyssnat på ljudbok. 
 
 
Jag har sovit länge på morgonen, men även legat vaken på nätterna ibland. Jag har gått promenader, skrivit texter, sorterat tankar, varit i tystnad, haft kompis till ena barnet på övernattning och ett barn som sovit borta, suttit med telefonen och stirrat, glömt bort telefonen alldeles. Jag har fått i mig för mycket socker, men ingen alkohol. 
 
Jag är nöjd, men vill ändå ha mer. 
 
 
 
Lite av varje. Inte tillräckligt. Som det brukar vara. Nu är ledigheten snart slut, men först en nyårsafton med vänner och en nyårsdag med Ivanhoe (eventuellt). Vi kör en nyårsafton "som vanligt" med vänner som vi firat med i flera år. Det har blivit en tradition utan att vi hade en plan på att skapa en sådan. 
 
 
Nyår är egentligen inte så märkvärdigt som vi ibland vill få det till. Vi kan ju få en ny start varje dag om vi vill och behöver. Vi kan avsluta det gamla när som helst, vi har den makten. Ett år tar slut, ett nytt börjar. Det behöver inte betyda mer än så om vi inte gör något annorlunda. 
 
Hur du än avslutar 2017 och påbörjar 2018 önskar jag dig ett gott slut och ett gott nytt år! Tack för att du hänger med mig här och extra tack till alla som klickar på hjärtat för att visa att ni läser och uppskattar. Stort varmt tack till er som vill och orkar kommentera. Det betyder massor att veta att ni faktiskt finns där ute och att ni läser, funderar och delar med er av era tankar. Tack! 
 
Vi ses nästa år <3 
 
 
P.s. Ändå fint att få avsluta året med den roligaste och härligaste målning jag någonsin målat! Samt den största! Mer sånt nästa år ändå! 
 
 
Annica

Gott Nytt År till dig också Linnea<3<3<3.
Hoppas att nästa år ska bli lite av det du vill av lite mer men att du ändå bibehåller
den där balansen som vi behöver ha för att må bra.
Läste ditt förra inlägg och slogs av hur mycket nytt som händer,Nya tankar,nya insikter och nya kunskaper
om vad vi behöver för att må bra som individer enskilt och i grupp i detta samhälle.
Min känsla är att vi är på väg mot något nytt och samtidigt något gammalt igen.
Det känner jag när jag läser dina och andras texter.
Att vi börjar förstå att den värld,det samhälle och det arbetsliv vi har behöver anpassas till de mänskliga varelser
vi faktiskt är.Att vi är människor med mänskliga behov och vi behöver få kunna misslyckas,inte orka fullt ut hela tiden,
behöver vila,pauser,få känna alla känslor som en människa kan ha och ändå få känna att det är ok både hemma
och på arbetet.
Att vi hittar tillbaka till något gammalt som förr var självklart med tystnaden,stillheten och att sakta in som du så klokt skriver.
Så vi hinner med oss själva och är i kontakt med oss själva.Så vi hinner se våra närmaste och orkar bibehålla de relationer vi
mår bra av att ha men som iallafall jag inte orkade bibehålla i den sjuka stress mitt arbete skapade.
I vår mänskliga strävan fartfyllda,ångestfyllda och rädda för att vilja ha allt kan vi förlora allt.
Utmattning har ett högt pris i vårt samhälle framförallt på det mänskliga ,personliga planet och då tänker jag inte pengar,
prestation,förlorade jobbmöjligheter ,status.......
Ett högt pris i form av trasiga människor.
Men trasiga människor som har reagerat på något väldigt osunt.
Bort med skam.misslyckade känslor och tron att det är vårt eget fel.
Vi drabbas som människor av stora strukturfel i vårt samhälle.Brist på sunt förnuft och omtanke och förståelse för den enskilda
individen och förståelse för att vi är och fungerar olika.
Vet inte hur många till som behöver krascha innan vi inser att det behövs kraftfulla förändringar inte bara nya riktlinjer och lagar
och ett arbetsmiljöverk.
Att politiker och beslutsfattare förstår på riktigt vad som behöver förändras och använder sitt sunda förnuft.
Så att även vi som föds högkänsliga, lyssnade och med empati får ta plast och kan få fungera med våra
förutsättningar i ett samhälle och ett arbetsliv.
Att vi som inte gillar barrikaderna,är introverta och behöver tid för att fatta beslut och reflektera också
får ta plats som vi är.
Men framförallt en ökad medvetenhet om vår jord,vår miljö,vår natur,våra djur.
Saktar vi ner, kanske jobbar mindre,konsumerar mindre kanske vi på sikt har en jord i balans,en miljö i balans
och människor och djur i balans som jag tror det var tänkt på början.
Allt gott!
Kram från
Annica

Svar: Ett sent gott nytt år tillbaka ;)
Du skriver så klokt, visst kostar det med många trasiga människor i ett samhälle. Jag hoppas att vrålet från oss snart hörs högre upp så vi kan få den hjälp vi behöver för att kunna komma tillbaka in i samhälle och vardag igen. Tillbaka till gemenskapen och arbetslivet, men på ett hållbart sätt som fungerar i längden. Det är så det borde vara. Vi hoppas på en bättre framtid för oss alla. För hela samhället. Kram <3
bylittlenea.blogg.se

Jim

Instämmer i att nyår inte är så märkvärdigt. Det ligger i oss själva att förändra, starta om, kasta ut och gå vidare. Inte bara varje nyår utan varje dag. Tackar dig för det här året, bra blogg som varit en del av min resa mot bättre förståelse och mående. Många inspirerande inlägg med djupa tankar och insikter, härliga frågeställningar som ibland gjort mig svarslös i stunden. På ett bra sätt. Som givit mig något att fundera på och arbeta med på ett personlig plan. Hjälpt mig att komma vidare, så viktigt. Tack för att du skriver! Ta hand om dig! Och lycka till med målningarna!


Svar: Tack snälla Jim, det är jättefint att höra att du känner så för det jag skriver här. Tack för dina kommentarer och tankar som du delar med dig av. Det är väldigt värdefullt att få återkoppling och feedback på alla funderingar och tankar jag skriver här. Ta hand om dig :)
bylittlenea.blogg.se

Lotta

Här har vi ätit oxfilé i mysbyxor och köpte färdig dessert på Lidl :) Lagom avancerat. Gott Nytt År-kram till dig!

Svar: Gött! Låter som en perfekt nyårskväll! Vi hoppas på ett bra 2018! Kram
bylittlenea.blogg.se

Sofia

Gott Nytt År Linnéa!
Vilken fantastiskt fin tavla, vilka färger, vilken energi det finns i den!
Samtidigt som den är mjuk och varm i färgerna. Mycket som du.
Kram Sofia

Svar: Gott nytt år (lite sent, jag vet) till dig Sofia! Tack snälla, vad roligt att höra din tolkning av målningen :) Kram på dig!
bylittlenea.blogg.se

Johanna

Brukar bli så på jullovet. Man hinner precis komma in i det så tar det slut ☺️
Hoppas du hade ett fint nyår! Gott nytt✨🕯

Svar: Ja, visst brukar det vara så. Jag kan i alla fall säga att jag njöt av min ledighet fullt ut och är glad att den var så pass långsam som den var. Det behövdes för min del :) Närmaste månaderna känns fullsmockade med saker och to-dos. Ha ett fint 2018!
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress