My one little word – 2018

För ungefär ett år sedan hörde jag talas om my one little word, att välja ut ett ord som ska vägleda en genom året som kommer. Jag har aldrig avlagt nyårslöften eller försökt starta igång stora förändringar bara för att det är nytt år, men det här begreppet passade mig. Det blir mer ett tema, ett mål att sträva mot och något att fördjupa sig i.


(null)


För 2017 valde jag frihet som mitt ord. 

Jag valde det för att jag kände mig ofri. Jag ville uppnå frihet. När jag skulle välja mitt ord hade jag nyligen fått besked om att min sjukpenning drogs in. Jag hade inget utrymme att andas, så kändes det. Inte konstigt att jag behövde och längtade efter frihet. 

Det har varit intressant att bära med sig frihet som ett mantra och en intention för året som gått. För vad är frihet? Vad det är och hur det känns har jag vridit och vänt på om och om igen. Jag tror att jag har funnit vad frihet innebär för mig. Det har krävts en hel del träning och mod för att kunna komma till insikt och verkligen hitta sann frihet, oavsett vad livet kastar på mig.  


(null)


Idag upplever jag frihet i mitt liv, på ett helt annat sätt än för ett år sedan. Jag kommer fortsätta påminna mig själv om det även fortsättningsvis. Det är för lätt att sätta upp fängsel kring sig själv. Frihet är ömtåligt. Det har jag lärt mig det här året.


(null)  


Inför 2018 skall nu ett nytt ord väljas. Det är inte helt enkelt att välja ett, när det finns fler som kan kännas relevanta och utmanande. Hälsa, välmående, utveckling, insikt… Alla skulle passa. Jag har tillslut valt ett som kommer sätta mig på prov. 

Om frihet handlade mycket om att ta kontroll och ansvar över mitt liv för att kunna uppleva frihet har jag inför 2018 valt ett ord som kommer tvinga mig att istället släppa lite på kontrollen.


(null) 


Ordet jag har valt är tillit. Jag behöver lära mig att lita på att saker kommer lösa sig, lita på människor, situationer, samhället, livet och hela altet. Jag vill utmana mig själv att kliva ur min ensamma bubbla och lita på att det finns händer som fångar mig, att processer rulla och att allt blir som det ska bli.

För andra kanske det inte är så märkvärdigt, men för mig känns det som en stor utmaning. För mig, precis vad jag behöver.

Jag hoppas att jag kan lära mig lika mycket om och av tillit som jag gjort av frihet


(null)  


Har du något mål med nästa år? Vilket ord skulle du välja för egen del? Om jag hade hört talas om det här redan för två år sedan hade mitt ord för 2016 kanske varit acceptans. Jag var mitt inne i den akuta fasen i min utmattning då, även där går det faktiskt att hitta en riktning och sätta upp en målbild. Även i mörkret och stillheten.


(null)

Lars Gustafsson

Tillit låter som ett bra aim.jag avlägger inte nyårslöften numer. Jag har😑slutat röka 22 år sen och ingen alkohol 28 år sen. Bara matfrossandet kvar, men jag försöker njuta med maten istället, frossande håller jag igen. Eftersom jag har 52 veckors semester så blir det nog 180 dagar här i mitt älskade Chiang Mai och 180 dagar i Trollhättan. Vi får se hustrun ganska många år kvar till 52 veckors semester

Svar: Nej, jag tror inte heller på nyårslöften som sådana. Det är bättre om motivationen verkligen kommer inifrån och det kan den göra lite när som helst. Rök och alkoholfri låter sunt. Hoppas du får härliga 180 dagar på vardera ställe :)
bylittlenea.blogg.se

Annica

Vilket bra ord du har valt för 2018.<3<3<3.
Med förmågan att känna tillit ökar förmågan också till att hitta det där inre lugnet som man
så väl behöver.Tillit minskar rädsla och oro och hjälper oss nog till att behålla acceptansen kring det
nu som råder oavsett om vi gillar det eller inte.
Jag tror någonstans att det finns en mening, hur tokigt det kanske än kan låta, att jag hamnade i utmattning.
Delvis självförvållat delvis på grund av många yttre omständigheter som ett alltför pressat arbetsliv som
krävde mer av mig än vad jag i det långa loppet mäktade med.
Jag har varit så arg,ledsen och frustrerad på alla omständigheter som ledde mig in i utmattning,så arg på mig själv för att det blev så här.Så rädd,utlämnad och handlingsförlamad över att inte kunna styra över kropp och själ längre.
Men jag har accepterat att det blev så här och tilliten till mig själv har successivt ökat i takt med att jag har lärt känna mig
själv på nytt.Jag gillar mig själv bättre nu fast jag fortfarande balanserar denna utmattning med mig själv och mot min omgivning.
Känner allt större tillit även till de jag möter i vården då man över tid bygger en relation och känner sig trodd,bekräftad och lyssnad till.Kände en så enorm rädsla mitt första år som sjuk att andra inte skulle förstå eller se hur jag mådde.
Med tilliten kommer en längtan att så småningom vilja välja en ny inriktning, en ny väg,nya mål och nya insikter.
Man vågar tro på att man kommer att kunna klara av saker igen.För mig har det också inneburit en enorm längtan
att utvecklas och att lära mig nya saker.
Mina ord för 2018 blir tålamod och inre harmoni.
Tålamod att inse att min utmattning läker långsamt .Tålamod att se de små framstegen även när jag knappt kan
uppfatta dem. Tålamod med mig själv fast mycket inte fungerar så bra än.
Inre harmoni av att arbeta med sig själv och sina egna tankar.
Inre harmoni av att skapa och göra saker som ger genuin lycka på djupet i hela kroppen och hela själen.
Inre harmoni av att tänka tankar kring allt man har att vara tacksam över i livet.
Inre harmoni av att släppa prestigen och behöva lyckas i samhällets ögon.
Känna harmoni över att ha hittat sig själv igen bortom den stora stressbubbla som gjorde en sjuk i utmattning.
Med inre harmoni kommer också ljusa lätta tankar och inre lycka och mer närvaro att hantera nuet.
Men vi behöver alla också tillit till att allt kommer att ordna sig till det bästa i sinom tid och kanske på ett alldeles nytt,kanske
helt fantastiskt sätt.Så jag lånar en portion tillit också för att det nya året ska bli bättre än det förra.
Allt gott till dig Linnea<3<3<3.
Kram från
Annica


Svar: Tack! Ja, jag tror det också, att det kommer ett lugn när man känner tillit till att saker och ting ordnar sig. Vi gör vårt bästa, men kan inte kontrollera och styra allt. Till slut ordnar nog det mesta upp sig.
bylittlenea.blogg.se

Kamilla

Så bra att välja ett eget ledord till sig själv att hålla i handen när livet blåser kallt. Jag drömmer just nu om frihet. Friheten att få leva mitt liv, friheten att få vara jag för den som jag verkligen är. Friheten att våga leva efter sanningen som ofta är så svår att acceptera och släppa fram. Att inte längre behöva vara rädd för vad livet och sanningen kommer föra mig. Mitt liv och jag måste få bli friska nu för att hitta till ett fungerande jag.

Kram fina du. /Kamilla

Svar: Ja, det är väldigt bra att ha ett ord som för en tillbaka på rätt väg när det är svårt att se hur en ska gå. Jag hade frihet som mitt ord förra året och jag kommer fortsätta att ha det i bakhuvudet. Hoppas det blir lika givande för dig som det var för mig att fundera över frihet och hur den ser ut samt hur den ska uppnås. Kram
bylittlenea.blogg.se

Mia

Tror jag väljer drömmar.

Svar: Väldigt bra ord tycker jag :)
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress