Halvåret som gått

Efter 2017 års första halva gjorde jag en sammanfattning av månaderna som gått. Under det halvåret var det så mycket som hände, det var då det blev allvar av utförsäkring och jag skulle försöka hitta mig själv i röran efter det. Eller framförallt hitta mitt sätt att förhålla mig till det. Halvåret efter det, det som snart tar slut, har inte varit lika händelserikt. Det är ju främst väldigt skönt att det inte innehållit något större drama.

Vi kan ju ta en liten titt i backspegeln ändå.

 

  

Juli 2017

 Jag hade semester och bloggade ganska sparsamt. Vädret var lite sisådär, typ njäe-väder, men vi lyckades sysselsätta oss ändå. Första veckan tog jag det lugnt på hemmaplan med minstingen och småutflykter.

Därefter drog vi en sväng till västkusten innan jag drog norrut till Kiruna, Gällivare och Jokkmokk bland annat med min pappa och bror för att gräva lite i våra rötter.

Efter Nordligaste norr drog jag och familjen till sydligaste söder och ägnade en blåsig vecka på Österlen i vårt maffiga tält.

Snabbaren än snabbast var mina fyra veckors semester slut.

 

 

 

Augusti 2017

Jag är tillbaka på jobbet på 80%, den här gången utan bil då den inte gått igenom besiktningen. Jag börjar cykla till och från jobbet. En resväg på totalt 1,6 mil/dag. Det är lite tufft ibland när energin inte riktigt finns där, men överlag upplever jag magiska mornar och vackra vyer på mina nyupptäckta vägar till och från jobbet.

Även familjen och vardagen kommer igång med det vanliga och bit för bit rullar livspusslandet igång igen. För mig fortsätter det som innan, dippar då och då, funkar superbra då och då.

Jag funderar över det där med just låg energi.

 

 

September 2017

Fortsätter ungefär som augusti, men temperaturen gör att jag får lite behagligare cykelturer för det mesta.

Jag försöker verkligen knäcka nöten med hur jag ska få ordning på hälsan, energin och kunna komma till ett högre välmående. Vad är det som fattas, vad håller mig tillbaka och vad gör mig sämre?

Jag och min fina, härliga man spenderar ett dygn på The Steam hotel för att fira bröllopsdagen i efterhand. Grattis till oss! 

Jag lär mig om Hygge och vill dela med mig av detta till resten av världen.  

 

 

Det är även månaden då jag tar tillbaka min överklagan på Försäkringskassans indragning av sjukpenning som jag gjort hos Förvaltningsrätten. Detta efter att fackets jurister kommit fram till att de inte tror sig kunna vinna, mina sjukintyg räcker inte så som reglerna ser ut.

 

 

oktober 2017

Jag har fortsatt blicken riktat mycket inåt för att få ordning på allt som utmattningen inneburit, men börjar även att blicka utåt. Jag försöker se det ur mina anhörigas perspektiv på ett helt nytt sätt. Dessutom börjar jag känna igen mig själv. När jag blev sjuk blev jag hemskt cynisk och slutade bry mig väldigt mycket. Jag är egentligen en väldigt empatisk person som bryr mig och intresserar mig mycket för andra, hur de mår, vad de vill, gillar osv. Först nu börjar jag kunna känna detta igen, på riktigt.

Jag pratar även om mindfulness och vikten av att vara närvarande i sitt liv. 

We can´t do it visas på TV. En viktig serie om utmattningssyndrom. 

#metoo hände! 

 

 

November 2017

Jag har dippar, det är vab och roliga saker som är på gång ställs in, blir inte av eller skiter sig helt enkelt. Det känns motigt och svårt. Jag har sömnsvårigheter en period och huvudvärk en annan.

Det är mörkt. Jag ökar en aning i arbetstid och hamnar mellan 80-85%, bara den lilla ändringen känns faktiskt.

Jag tror att jag fick vad jag förväntade mig av november plus några motgångar jag inte väntat mig.

Ändå är jag full av idéer och tro på framtiden, även om just nu har varit väldigt grått och trist.

Jag låter bloggen få en egen Facebooksida! Häng gärna med mig där. Det är ett bra forum för att dela många andra länkar till spännande och intressanta artiklar med mera. 

 

 

December 2017

Jag söker efter det som ger välmående lite här och lite där. Jag har en massa lösa bitar som jag försöker lägga ihop till ett hållbart pussel som ska vara mitt liv. Vissa bitar skaver och kanske behöver plockas bort, andra fattas och behöver läggas till.

Familjen och jag börjar förbereda oss för jul i god tid. Mörkret känns inte lika mörkt med ljus, hygge och julfilmer.

Det tog mig ett år innan jag kunde se tillbaka på mitt år som sjukskriven i helhet. Jag har försökt innan, men inte riktigt kunnat ta mig igenom det i tankarna. Det behövdes så pass mycket tid. 

December är inte slut än, men jag funderar på saker som hur våra tankar påverkar oss. Hur jag ska ordna en egen jolabokaflod till jul och planerar en lugn ledighet i mellandagarna, för jäklar vad jag behöver de semesterdagarna.

Det är fortfarande en balansgång det här. 

 

Snart börjar ett nytt år. Det ska bli spännande att se hur det blir.

 

Slow Living by Annika

Va rädd om dig!

Svar: Tack! Och detsamma :)
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress