Slutet är här
Jag vill verkligen inte alls att mitt lilla jullov ska ta slut. Verkligen inte alls. 
 
 
Samtidigt som jag knappt gjort något har jag gjort massor. Det har varit jul, en hygelig sådan, med bastubad, släkt, mat, elda i öppna spisen osv. Vi har varit tillsammans hemma hela familjen, vi har varit iväg på olika håll var och en för sig. 
 
 
 
Jag har fikat med en vän på stan och gått på bio. Jag har varit hemma i myskläder och målat i timmar. Jag har läst bok i morgonrock, skojat med barnen, skrattat ihop med min man, rensat klädkammare och bland småprylar. Varit trött, rastlös, joggat, glömt bort att meditera och lyssnat på ljudbok. 
 
 
Jag har sovit länge på morgonen, men även legat vaken på nätterna ibland. Jag har gått promenader, skrivit texter, sorterat tankar, varit i tystnad, haft kompis till ena barnet på övernattning och ett barn som sovit borta, suttit med telefonen och stirrat, glömt bort telefonen alldeles. Jag har fått i mig för mycket socker, men ingen alkohol. 
 
Jag är nöjd, men vill ändå ha mer. 
 
 
 
Lite av varje. Inte tillräckligt. Som det brukar vara. Nu är ledigheten snart slut, men först en nyårsafton med vänner och en nyårsdag med Ivanhoe (eventuellt). Vi kör en nyårsafton "som vanligt" med vänner som vi firat med i flera år. Det har blivit en tradition utan att vi hade en plan på att skapa en sådan. 
 
 
Nyår är egentligen inte så märkvärdigt som vi ibland vill få det till. Vi kan ju få en ny start varje dag om vi vill och behöver. Vi kan avsluta det gamla när som helst, vi har den makten. Ett år tar slut, ett nytt börjar. Det behöver inte betyda mer än så om vi inte gör något annorlunda. 
 
Hur du än avslutar 2017 och påbörjar 2018 önskar jag dig ett gott slut och ett gott nytt år! Tack för att du hänger med mig här och extra tack till alla som klickar på hjärtat för att visa att ni läser och uppskattar. Stort varmt tack till er som vill och orkar kommentera. Det betyder massor att veta att ni faktiskt finns där ute och att ni läser, funderar och delar med er av era tankar. Tack! 
 
Vi ses nästa år <3 
 
 
P.s. Ändå fint att få avsluta året med den roligaste och härligaste målning jag någonsin målat! Samt den största! Mer sånt nästa år ändå!