I ständig glömska
Minnesproblem hör ju till utmattningssyndromet. Främst arbetsminnet har en tendens att strula, men ibland glömmer jag bort annat också. Som att jag inte är som förut. Jag kände mig sjukare i höstas än nu, men det är väl för återhämtningens skull jag är sjukskriven. Själva sjukdomen är inte lika akut, om än fortfarande närvarande, i nuläget. 

Ibland glömmer jag bort utmattningen. Som idag när jag vaknar till solsken och fågelsång undrandes varför jag är så trött trots en hel natts sömn. Det är ju jättemärkligt. En sådan här morgon borde jag vakna upp pigg och full av energi, men det hände inte. Sedan minns jag varför. Alla dessa månader av sjukskrivning och ändå är jag inte pigg efter en hel (nästan hel) natts sömn. 

Efter en incident med en superviktigt sak som glömts kvar hemma av ena barnet sköt pulsen upp i höjden och jag fick ännu en påminnelse om hur nära kanten jag är här i gränslandet. Det är inte så stabilt som jag vill tro. Dock har jag ju nu möjlighet att sänka pulsen och komma tillbaka till den nyvakna känslan igen. Det gick inte förut när pulshöjarna bara lades på hög under dygnet. Nu kan jag varva aktivitet och vila. Måste bara få bort känslan av mjölksyra i benen och hjärtat i halsgropen så borde dagen gå att rädda. 


En bild på mitt gamla jag, som egentligen redan där när bilden togs mådde rätt pissigt pga stress. Bilden är från 2014 och jag minns att jag där och då tänkte att trädgårdsarbetet var gott för själen, stresshantering och välmåendet. Den våren hade jag, genom jobbet, börjat gå till en psykolog för att få hjälp med att hantera stress och press. Det gick sådär bra med tanke på att samtalen bara räckte några månader och jag 1,5 år senare rusade in i väggen ändå... Så jag antar att vägen hit var lång och vägen framåt kommer vara lång den med. 

Jag trodde aldrig att det skulle kunna hända mig! Jag hoppas att det finns många där ute som är smartare och förstår att det kan hända dem. Det kan hända alla! Så dra i bromsen, vila och ta hand om dig själv. For realz! <3 

Livet ska inte behöva vara en kamp!