Paradoxen med utmattning

Det har dykt upp förut här på bloggen. Allt det motsägelsefulla i att drabbas av sjukdom på grund av stress och tillfrisknandet därefter. Gör så här, men inte för mycket. Gör inte så, men inte för lite. Helt obegripligt. 


(null)Texten nedan delade jag nyligen på instagram  men alla kanske inte läser där så ni får ta del av den här också. 


En paradox är att en går från att se sig själv som en stark och frisk person, som alltid kan ta i lite mer. Tills dagen du blir sjuk i en sjukdom du inte vill veta av, inte vill ha med att göra, inte bett om eller någonsin trott dig kunna drabbas av. Enda sättet att börja bli frisk från den är att acceptera den jäkla sjukdomen och dess begränsningar, vilket du antagligen känner stort motstånd till. När du accepterat sjukdomen gäller det att ta hänsyn till den i ditt fortsatta tillfrisknande, men – STORT MEN – du får inte fastna i en offerroll eller i bilden av att du är en sjuk och ömtålig människa. För då kommer du aldrig bli frisk! Du ska utmana dig själv, men inte ta i så du spricker. Igen. Du ska framåt, inte tillbaka. Bli frisk, men inte så pass att du riskerar att falla dit igen. Du ska inte vara ett offer och tycka synd om dig själv, men ändå aldrig någonsin mer ignorera riskerna… Lycka till! (null)Tack för de önskemål och funderingar jag har fått in från er. Jag jobbar på inlägg utifrån era önskade teman. Gissningsvis hade de kommit upp ändå eftersom det var saker jag gillar att skriva om :) 


Ha en finfin tisdag! 


Livet, döden och sånt som sker däremellan
Det har varit en virrvarrig vecka för mig och familjen. 

(null)

Två personer nära oss hamnade på sjukhus via ambulanser inom loppet av ett par dagar. Det är under kontroll och utom fara nu, men ändå otäckt när någon drabbas av något akut helt plötsligt. 

En födelsedag utan större uppståndelse. 

Och så en begravning idag... I solskenet och fågelkvittret. Med skratt och tårar. Glädje och sorg. 

(null)

När vi kom fram till kyrkan såg vi en otroligt fin fågel som satt högst upp i busken, precis framför bilen där vi parkerat. Vi satt hela familjen och bara tittade på den i någon minut. Vet inte vad det var för fågel, men jag kände inte alls igen den. Vackert ögonblick som en kanske märker bara på så speciella dagar som idag. När livet och döden känns lite mer än annars. 

Jag undrar hur en helg kan se ut, efter en sådan vecka. Det lär ju visa sig. 

Önskar dig en fin helg, vad du än hittar på. 

(null)
Vad vill du veta och önskeämnen?

Hallå eller! 

Idag frågar jag er vad ni undrar över samt om ni har några ämnen eller teman ni vill att jag tar upp här framöver? 

(null)

Det blir ju lätt lite entonigt om jag ska bestämma allt och den här platsen är inte bara till för mig. Därför är det fint med gästbloggare till exempel. 

Så, nu får du chansen att ställa frågor och att önska inlägg. Är det något du vill veta om mig, om utmattning, om återhämtning, om stress, om fjällvandring? Vad är du nyfiken på eller vad undrar du? 

Är det något du önskar att jag skriver mer eller mindre om? 

Jag kommer slänga ut frågan på fler ställen och om det dyker upp frågor och önskemål så återkommer jag till dem här i ett inlägg framöver. 

Om det är tyst från er, ja då kör jag väl på som vanligt :) 

(null)