Tips på lite vardags-hygge i veckan
 
Kul att mitt Hygge-inlägg lyftes av Blogg.se under helgen och att det var fler som gillade det. Hur kan en inte gilla mys, att unna sig, vänner, familj och njutning liksom :) 
 
Här kommer några tips på att få in hygge i vardagen (och räkna med att fler tips kommer framöver): 
 
  • Långkok - På egen hand eller med familj/vänner. Någon dag under veckan kanske kan avvaras för att laga till något härligt långkok. En gryta, en stek, brödbak eller liknande som får hemmet att dofta och maten att smaka lite, lite bättre än annars. 
 
  • Tv-kväll - En planerad tv-kväll kan kännas lite extra. Ta fram filtar (om det behövs) och tänd några ljus. Se ett serieavsnitt eller en film ihop med någon. Eller ensam om det får dig att må allra bäst. 
 
  • Varm dryck utomhus - Luften är klart kyligare och om det blir en sån där härligt krispig höstdag i veckan och du har tid över kan du passa på att njuta av den ute. På en filt, samt kanske under en annan, i en park, på din uteplats eller balkong. Ta med varm dryck som passar dig. Kaffe, chai, te, choklad, glögg (!? Redan? Ja, varför inte). Passa på att tomglo, se löven falla från träden och gässen flyga söderut. Gör inget mer än att bara betrakta och njuta av den värmande drycken. 
 
  • Skriv brev till någon du gillar - Kanske någon du inte pratat med på länge, eller kanske någon du pratar med men vill bli ännu djupare med. Posta och vänta på eventuellt svar eller sms ;) 
 
  • Skriv dagbok - Bara för din egen skull, bara för att lätta ditt hjärta, bara för att få ur dig det fina/fula/härliga/tråkiga eller vad som händer just nu. 
 
Kom ihåg att ha bekväma kläder, mjuka sockor och gosiga filtar. Minns att belysning är en viktig del av hygge - gör det trivsamt runt dig med ljud, ljus, doft och gärna något gott att äta/dricka. Vad du än hittar på under veckan som kommer så handlar det främst om att ge dig själv stunder att njuta och uppleva med dina sinnen. Skapa minnen och var i stunden, hur kort den än blir. 
 
Allt räknas <3 
 
Vet du redan nu vad du ska göra för dig själv? Dela gärna med dig och tipsa oss andra. 
 
Jag önskar dig en riktigt fin vecka! 
 
 
 
 
Erica

Nu tänker jag skryta för ovanlighetens skull i detta janteland - för jag inser och blir stolt över att jag är tamejtusan jäkligt bra på hygge! Jag ordnar mys ända ut i fingerspetsarna för mig mest hela tiden, och det är livskvalitet för mig. Värmeljus, filtar, gosiga kläder, fin pianomusik är givna ingredienser i min vardag. <3

Svar: Jaa, mera skryt! Det gillar jag. Väldigt kul att höra att du är bra på hygge. Det är ju, som du skriver, livskvalitet och välmående definierat :) Bra där Erica <3
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress