Lazy weekend
Det ser ut att bli en lugn helg ändå. 
 
Planen var att gå på mässan Allt för hälsan i helgen, men jag blev tvungen att ställa in det. Veckan har dominerats av kraftig huvudvärk och ljuskänslighet vilket hållit mig delvis hemma från jobbet och borta från allt i stort sett. Jag har inte målat, läst eller tränat. Först igår, fredag började det kännas något bättre igen. 
 
Det ska ju vara sunt att lyssna på kroppen och säga nej ibland. Jag hade verkligen sett fram emot att gå på mässan, trots den stora utmaning det skulle innebära. Jag planerar nämligen framåt och vill fördjupa mig i hälsofrågor än en gång. Lära mig mer och bygga mitt liv kring kloka och hälsosamma val samt kunna använda mig av det i ett större sammanhang. 
 
Antar att jag får samla inspiration och pepp på andra håll tills jag kan komma iväg på mässa eller event som handlar om hälsa och välmående. 
 
 
När jag skriver "än en gång", menar jag att jag faktiskt redan sitter inne på en hel del kunskap och hälsa och välmående. Med två universitetsexamen som riktar in sig på just det har jag en hel del teori. Utmattning och sjukskrivning tvingade mig även att börja leva med det jag hade i teorin. Att verkligen praktisera det på riktigt och varje dag, till skillnad från vid sidan av och i perioder - som det var innan jag blev sjuk. 
 
Jag föreställer mig att all min kunskap och alla mina erfarenhter tillsammans med min vilja att göra gott och dela med mig av allt det jag har borde kunna användas på ett vettigt sätt framöver. Jag har tagit mig igenom min mörkaste fas, jag har byggt upp något nytt och tagit mig tillbaka till jobb och vardag. Nu då? Var ska jag gå härifrån? Jag är inte säker på att jag vill fortsätta trampa vatten och bara hantera allt som jag delvis gör nu.
 
Jag har idéer och drömmar, planer och tankar. Har jag modet och möjligheterna? 
 
Ibland tror jag det, ibland verkligen inte. Jag fortsätter försöka med mina yttepyttemyrsteg och låter tiden göra sitt. 
 
Just nu ska jag mest bara luta mig tillbaka och vara i mig själv och i nuet för att slippa huvudvärk nästa vecka! 
 
Trevlig helg! 
 
 
 
Anonym

Vi få hoppas att det kommer en dag när livet inte bara ska hanteras utan istället levas. ❤

Svar: Ja, det brukar komma tillslut. Det är bara så svårt att se det när vi är mitt uppe i att bara hålla oss vid ytan. :)
bylittlenea.blogg.se

Amanda Jona [FOTOGRAF]

KRAM!

Svar: KRAM tillbaka :))
bylittlenea.blogg.se

Man i 40årsåldern

Tips: Imorgon måndag (13/11 2017) sänds ”Fråga doktorn” på Svt kl 18.45. Hela programmet tilldelas till temat utmattningssyndrom/deppression. Folk får bl.a. ringa in och ställa frågor.

Svar: Åh! Tack för tipset! Jag såg din kommentar, men missade att kolla på programmet. Ska kika på SVTPlay i efterhand.
bylittlenea.blogg.se

S

Jag hade hoppats orka mässan också men gjorde inte heller det, brukade gå förr men nu var det flera år sen mest pga orken. Men nästa år kanske!

Svar: Ja, när jag väl bestämt mig kändes det ändå rätt ok. Jag hade inte pallat det alls i år. Kanske nästa som du skriver. Kanske kan vi vinka till varandra då eller så ;)
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress