Tätt intill - en novell från förr
Innan jag blev sjuk skrev jag ofta andra slags texter än det jag skrivit här. Bara för min egen skull. För att jag ville och för att jag fick idéer. Inte mycket blev klart och allt hamnade på vänt när jag blev sjuk och sjukskriven. Jag har inte vågat röra det sedan dess. Inte på 1,5 år. Kanske mer. Jag skriver här och låter mina idéer vara bilder istället för texter nu. Det funkar det med. 
 
När jag nu skulle rensa datorn på skräp hittade jag den här texten, som jag inte räknar till skräp utan behåller. Den är skriven innan jag blev sjuk. Kanske under 2015. Jag minns inte riktigt. Även om det är lite annat än det jag brukar ha med här så ville jag dela den med er idag. Tänker att det är en engångshändelse. En liten mininovell. För den som vill och orkar läsa :) 
 
 

Tätt intill

 

Mina händer tar hans. Våra fingrar lägger sig mellan varandra. Tätt ihop. Jag darrar. Vi kysser varandra och släpper aldrig taget. Idag, imorgon, för evigt. Hoppas vi. Vi delar allt och sover tätt ihop. Jag känner hans andetag i min nacke när han somnar, jag kryper djupare in i hans famn. Natt efter natt.

 

Ett fågelhjärta eller en skenande häst. Så beskrivs det som hörs i mig. Ett nytt hjärta slår. Två hjärtan finns i mig och jag är full av kärlek, rädsla och förväntan. Han håller min hand, fortfarande. Min kropp anpassar sig, förändras. Han stryker min rygg när jag skriker i smärta och strax efter får jag äntligen hålla din bräckliga kropp i min famn. Våra händer bär dig. Jag känner din nya andedräkt mot min hals när jag håller dig nära. Dina händer knyter sig runt mitt finger, hårt och desperat. Jag bär dig nära mitt hjärta. Ditt liv är mitt liv. Du vandrar mellan våra famnar och är aldrig ensam. Han håller dig, med händerna som en gång flätades samman med mina.

 

Min tumme smeker groparna i dina händer. De knoglösa, runda händerna som håller mina medan dina fötter prövande kliver framåt. När du tröttnar lägger jag min nästipp mot din mjuka kind. Dina fingrar greppar mitt hår. I min famn vaggas du långsamt till sömn.

 

Min andedräkt är varm mot ditt knä när jag blåser bort det onda. Din hand stryker över knät när luften tar slut. Du kryper upp i min famn och jag bär dig länge. Jag känner dina snyftande andetag och snabba hjärtslag tätt intill mina. Hans fingrar knyter dina skosnören och era händer slår hårt mot varandra under jubel. Du går fram till mig och lägger din hand i min. Jag leder dig rätt. Du pussar mig på kinden, vi gnuggar näsorna mot varandra. Dina fingrar viker sig när du vinkar hej då genom ett fönster.

 

Tårarna är varma mot min axel när vi ses igen. Jag lyfter din trötta kropp och bär dig, hela vägen hem till honom. Du sitter i hans knä. Hans händer gör skuggfigurer på väggen. Min hand ligger på hans axel. Du ser på oss. Tårarna har torkat.

 

Alltmer sällan håller du min hand, alltmer sällan kryper du upp i min famn. Ovärderliga ögonblick av närhet som jag förevigat. Hans hand har hittat min återigen. Vi flätar fingrar, håller om varandra och sover nära, som förr. Ibland finns du mellan oss när vi vaknar. En fot på honom, en hand på mig. Vi är fortfarande här hos dig. För evigt, önskar vi.

 

Vi packar dina väskor, viker din tvätt, brer dina smörgåsar och lagar det som går sönder. Vi går tätt intill dig medan din värld växer och blir större. Rufsar ditt hår. Viskar god natt. Dina fötter vandrar nu oftare intill vänners fötter. Våra händer vajar när vi vinkar till dig, från insidan av fönstret.

 

Din hand har hittat en annan att hålla i. Ni slingrar er tätt samman. Hon smeker undan håret från din panna. Jag tar hennes hand i min, ovant. Du kysser min kind och jag minns vårt första möte. Varje sekund av ditt liv. Du håller mig hårt och länge. Dina händer torkar mina tårar när du säger hej då. Han hjälper dig att bära ditt liv till ett nytt hem, med en ny famn att hålla om.

 

Han håller mig när jag är svag. Jag värmer honom när han fryser. Det är oändligt tomt där dina fötter tidigare trampade. Vi träffar dig då och då. I ditt nya hem hörs ett fågelhjärta hamra. Två hjärtan i hennes kropp. Din hand ligger på hennes mage.

 

Din hand möter min när du lägger ditt barn i min famn. Jag stryker min nästipp mot barnets fjuniga huvud. Den mjuka kinden är varm. Min tumme smeker den knoglösa handen. Du lägger din hand på min axel och kysser mig i pannan. Han kramar dig hårt och länge. Som om för evigt inte finns. 

 
 
Sofia

Så oändligt vackert du beskriver barn-förälder-relationen i alla dess växlingar!
Jag som släppt ifrån mig tre barn hemifrån får en klump i halsen.
Än så länge väntar jag på nästa generation.
Kram Sofia

Svar: Åh! Tack fina du! Mina barn bor ju hemma, men jag tror texten kom till i just den här känslan av att de en dag ska ut och leva dina egna liv utan mig där varje dag. Jag njuter av att ha dem nära mig varje dag, även när de driver mig till vansinne. Det känns galet att de kommer flytta hemifrån utan sin mamma. Men kanske får vi en ny generation att njuta av på sikt :) kram och tack igen ❤️
bylittlenea.blogg.se

Fr%F6ken%20F

Så vacker novell, du får gärna dela fler framöver. älskar sättet du skriver på och hur man först tänker att det handlar om kärleken mellan vuxna sedan förstår att det även är kärleken till ett barn. Och så tidens växlingar, man släpper taget, det skapas något nytt och man får vara nära igen. Hur livet kan göra ont och ge en lycka på en och samma gång. Den här texten rymmer mycket mer än dina ord. Hoppas du åter hittar tillbaka till novellandet <3 Kram

Svar: Tack snälla, vad kul att du uppskattar den :) Ja, vi får se om det blir mer skrivande framöver eller inte. Det kändes trist att tappa det helt när jag blev sjuk, men målandet har ändå fyllt det tomrummet väldigt bra hittills. Kram <3
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress