Nyklippt
 
Den här gången gick det inte 14 månader, bara 6 månader. Att det gick 14 månader mellan klippningarna sist var ju på grund av att jag inte klarade att ta tag i det eller komma iväg. Jag minns att jag hade en klipptid bokad i december 2015, samma månad som jag kraschade ihop och blev sjukskriven. Just då visste jag inte att det var utmattningssyndrom, även om jag trodde att det var utmattning, så var diagnosen en annan. Jag visste inte heller att det skulle bli så långvarigt och få så långtgående konsekvenser. Jag avbokade den tiden, för sånt klarade jag tydligen då. 
 
Sedan hände inget. Inget. Inget och mer inget. 
 
Tills jag kände mig lite starkare, modigare och piggare. Då hade det hunnit gå mer än ett år sedan jag sist suttit i frisörstolen. Halva håret åkte pga slitet. Helt ok känsla ändå. Tänk att en så vardaglig (och rätt trevlig sak) kan förändras och bli till ett stort livsprojekt när en är sjuk i utmattning, bär på ångest och oro. När fokus inte räcker till att slå telefonnumret och ta sig igenom ett samtal, när nervositeten för att hitta parkering och klara småprat med frisören. För att inte tala om att fatta ett beslut kring hur håret ska se ut när det är klart.... Det är svårt att förstå, även för mig de dagar jag mår bättre, kan formulera tankar och planera. 
 
Den här gången gick det ett halvår, vilket var mycket längre än jag trott att det skulle ta. En av anledningarna är nog att min frisör har gått på föräldralediget och jag har inte vetat vem jag ska ersätta med. Men så hittade jag ett ställe med onlinebokning vilket kändes bekvämt. Fick en tid dagen efter och klippte mig i lördags. 
 
Jag och frisören hade olika tankar kring själva frisyren. Jag kunde inte riktigt komma på anledningar till att stå på mig och vi gick på hennes plan. Det är ändå helt ok. Typ som förut fast lite fräschare toppar nu då. Verkigen inget märkvärdigt. Bara jag som var sugen på en förändring som uteblev för tillfället. Den här gången var det bara ett par cm och inte halva håret :) Det får duga tillsvidare! 
 
 
 
 
 
Ber om ursäkt för suddiga och mörka bilder idag! 
 
Tankar om utmattning

Jobbigt när man inte riktigt är överens med frisören. Senast jag var och klippte mig ville jag klippa av en massa av mitt långa slitna hår men frisören tyckte det var praktiskt att jag hade en längre frisyr eftersom jag kanske inte orkade fixa håret varje dag. Vilket är sant. Men jag blir så trött på när andra som inte vet nåt ska tala om för mig hur jag ska göra, så jag stod på mig och klippte ganska mycket i alla fall. Och den här frisyren är lika lätt att strunta i som den gamla! Haha! Det blev fint med ditt nya hår iaf, hoppas du är nöjd!

Svar: Ja, knepigt när proffsen inte vill som en själv ;) Det är ju ungefär som innan så det är helt ok. Nästa gång kanske jag tänker igenom ordentligt innan så jag vet exakt vad jag vill ha :))
bylittlenea.blogg.se

carolines

Jag tycker det blev jättefint! <3

Svar: Tack snälla :)) Var nog mest jag som var lite sugen på lite större förändring, men det blev bra nu med.
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress