Mitt vägledande ord 2017

Hur går det med det? Mitt one little word för 2017? 

 
Frihet
 
 
 

Jag har tänkt återkoppla till detta gång på gång, men det känns som att saker förändras just när jag får grepp om vad frihet är. För mig. 

 
För frihet kan vara så mycket. 
 
Jag är fri från till exempel försäkringskassan nu, men är det verkligen att vara fri? 
 
Det viktigaste jag har lärt mig hittills är att jag inte kommer kunna hitta friheten utan för mig själv. Friheten finns inuti. Att hitta friheten där inne är inte alltid så lätt. Det är lätt att fastna i andra känslor. Sådana som får mig att känna mig väldigt ofri. 
 
Från och till får jag tag på den, frihetskänslan, men jag har mer att lära. Tur att det finns fler månader kvar på året. 
 
Har du ett ord eller ett mål för i år? Har du jobbat med det och hur går det? 
Annica

Mitt ord för i år är tillit.Tillit till att allt kommer att lösa sig så småningom och att denna utmattning ska läka ut
och släppa sitt skoningslösa grepp.Senaste månaden har varit en enda lång kraschperiod med undantag av några
få dagar då influensakänslan,yrseln och mattheten har släppt korta stunder.
Jag mediterar för att kunna känna tillit till mig själv och världen runt omkring.Det hjälper ganska ofta.När man hittar
den där inre delen av sig själv i ett varmgult ljus känner jag frid och harmoni och det onda känns för en stund lite mindre ont.
Jag försöker känna tillit till att vården och försäkringskassan litar på mina ord och mina beskrivningar av mina
begränsningar för det känns som denna återhämtning står på minus just nu.Ibland känns det som att jag ska bli galen på
riktigt.Denna stora sorg och frustration över bakslag som aldrig vill ta slut eller minska i omfattning.
Det spelar ingen roll vad jag vill,att jag vill och att jag försöker allt jag kan med alla verktyg jag har fått till hjälp för
min hjärna vill inte.
Den är bara trött och reagerar på allt minsta överansträngning och i allt detta ska jag utmana mina tankar,inte känna oro och inte tänka katastroftankar.När det känns som hela livet står på minus och man inte orkar fungera vare sig mentalt eller socialt.
Det är inte lätt det här.
Mitt andra ord ska nog vara acceptera.Acceptera ett liv som just nu inte innehåller vad jag vill ha i mitt liv.
Att acceptera att jag nog aldrig kommer att få tillbaka min ursprungliga energi.Denna fantastiska energi som var en sån tillgång men som jag använde på helt fel sätt.Jag kan känna mig så dum att jag trodde att den var obegränsad och kunde räcka till allt och alla.
Mitt mål är nog att få må så bra att jag får uppleva en dag i sommar utan några symtom på utmattning i kroppen.
En enda härlig dag då jag får känna att jag lever på riktigt.Känner solens värme,upplever det vackra gröna på riktigt och känner en njutning i att leva här och nu utan rädsla för var livet för mig.
Var rädd om dig!
Kram från
Annica
.


Svar: Tillit! Vilket bra ord och jag förstår att du valde det. Efter allt du, jag och många andra gått igenom kan det vara svårt att känna tillit. Till myndigheter, människor och framtiden. Jag hoppas att du lär dig mycket och ökar din känsla av tillit. Framförallt att det ökar ditt välmående! Tack fina du ❤️ kram
bylittlenea.blogg.se

Lotta

Det blir mer än ett ord: Ta kontrollen över mitt liv. Just nu känns det som FK styr ganska mycket och man anpassar sig efter det. Nu ska jag göra det som känns rätt för mig och göra det jag mår bra av. Har planer....

Svar: Ja, kontroll är skönt att ha. Jag tänker att det hänger ihop med frihet. Att om jag upplever frihet inuti så har jag också kontrollen över mitt liv och hur jag mår. Planer låter väldigt spännande. Önskar dig lycka till ❤️ kram
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress