Karma
Det är ett känsligt ämne, men ändå något som jag tänkt på senaste tiden. 
 
För just senaste tiden har det hänt så mycket. Det känns som om bra, spännande, roliga saker bara trillat ner i mitt knä. Eller inte bara mitt, hela familjens. Det kanske inte blir något av något, men erbjudanden och förfrågningar har dykt upp som känns roliga. Jag har haft spännande möten med människor. Många roliga saker helt enkelt. 
 
Då tänker jag: karma. 
 
Jag har senaste tiden skickat ut bra saker, från hjärtat. På riktigt och innerligt! För jag bryr mig så mycket om människor runt mig, även om jag IRL kanske inte alltid visar det så tydligt som jag känner det. Någonstans känns det som om det fina och bra kommer tillbaka från andra, oväntade, håll. 
 
 
Men å andra sidan väcker det en massa frågor. För vad sjutton hade jag gjort för att må dåligt när jag mådde dåligt? Jag har väl ändå aldrig medvetet försökt skada andra på ett sätt som skulle berättiga att jag blev sjuk. Jag, the people-pleaser liksom.... Jag kan inte gå med på att jag skulle ha gjort mig förtjänt av att må dåligt, bli sjuk och sjukskriven. Jag kan inte tänka mig att någon av er skulle ha gjort er förtjänt av det! 
 
Kanske var det inte dåliga saker utan bristen på utskickade godheter? 
 
Så här va! Att hamna där jag varit tog lång tid. Utmattningssyndrom, gå in i väggen, brinna upp händer inte på en dag. Det byggs under tid. Tid då en mår sämre och sämre. När en mår dåligt finns inte ork över för att bry sig om andra. För mig blev det ett dåligt samvete, en massa irritation, ilska, bitterhet och andra mindre önskvärda känslor (samt medföljande beteenden). Medan jag blev sjukare var jag ingen rolig person att leva med. 
 
Det är något jag tänkt på många, många gånger. Ingen rolig fru, ingen rolig mamma, dotter, vän, kollega eller något annat. Även om jag försökte hålla en fasad utåt (OBS! obra sak att göra). Det var min familj som fick ta mest skit och det kan jag aldrig göra ogjort. 
 
Jag hade inget fint att skicka ut och hamnade i en negativ spiral. Jag menar fortfarande inte att det var mitt eget fel, att jag orsakade sjukdomen själv eller att jag förtjänade den. Jag menar inte heller att det är så för någon annan alls. 
 
Det enda jag ser nu är att jag har kunnat skicka ut bra energi och fått bra energi tillbaka. Det är ett tecken på att jag mår mycket bättre. Resten, alla roliga saker som hänt, kanske bara är slumpen som inte har med något att göra. 
 
Eller så är det karma. :) Vem vet? <3
 
 
Mia

Jag kan tänka oxå att man får en tankeställare när man blir sjuk. man omvärderar saker. Ser saker på ett annat sätt. Hinner tänka. Känna. Jag har ju oxå ändrat mitt beteende. Tyckte nog jag var en oerhört medkännande, uppoffrande och hjälpande människa, alltid mig själv i sista rummet. Nu har jag vågat säga nej, ta plats, prioritera det jag mår bra av (hmm oftast) och då har också bra saker hänt mig. Kanske gör jag saker för mig som studsar tillbaka på mig. Utstrålar jag mer bestämdhet, styrka, lugn? Jag vet inte. Men jag vet att du har rätt om att ingen förtjänar att bli sjuk, men att det kanske var nödvändigt för att få stopp på ekorrhjulet och få en ny chans till ett annat på många sätt bättre liv. kram på dig

Svar: Jag tror att du har helt rätt. Allt jag gått igenom gör att jag ser mycket genom ett helt annat filter. När jag mådde som sämst såg världen annorlunda ut. Saker förändras och det känns hoppfullt att veta att det kan vända från mörker till ljus. Det är en bra erfarenhet att bära med sig! Kram
bylittlenea.blogg.se

Sofia

Vilka fantastiskt vackra bilder!!!

Svar: Tack snälla 😊😊
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress