Weekend to do's

Jag sitter just nu nerkrupen i sängen, med bekväma kläder på. Fönstret står på glänt och solen strilar in. De enda ljuden är fågelkvitter och surr från trafiken utanför. I min hand håller jag ett glas vitt och jag sjunker långsamt ner i bekvämligheten. Här sitter jag, överlevare av 9-årskalas. Familjen är utomhus. Där ute pågår livet. 


Och här sitter jag. En stund då jag är fullkomligt tillfreds faktiskt. 

Tillfreds nu när det är över. Innan kalaset var det annat. Då trodde jag att jag skulle bryta samman. Helt och håller. Halsen snörpte ihop sig, jag hade svårt att andas och benen var vingliga. 


Det var då, nu är läget ett helt annat. Så jag gör det jag mest av allt behöver. Jag njuter av stunden just nu. 

Jag släpper capen av spänningar som hängt från nacken och ner över hela ryggen och tar bort galgen i axlarna. Det är inte där jag ska bära min tyngd. Jorden och marken under mig, för tillfället min säng, ska bära min tyngd. Jag släpper taget och sjunker djupare ner. 

Om det är något du bör testa i helgen så är det just det. Släng capen, ta bort galgen, flytta ner tyngden och lita på att marken under dig håller ändå. Lägg ansvaret där det ska ligga och lätta din egen börda. 

<3 

P.s. Observera att tårtorna bakats av nioåringen själv. Kalaset var en fröjd för alla barn Mvh/omåttligt stolt mamma över jordens härligaste ungar! Och ursäkta mobilbilderna igen... Hinner inte med min kamera längre tyvärr. 

Livet pågår som sagt. Ha en fin kväll! 

Anonym

Själv har jag överlevt ett sjuårs-kalas idag. Med bara pojkar. Hade redig ångest på ica I morse, ont i huvudet och i nacken. Jag har inte mått så dåligt på flera månader. Men jag förstår nu när jag läst ditt inlägg att det förstås beror på kalaset.. tack dina ord ger verkligen stöd - jag ska ta och slänga av mig hjärn hjälmen också. Mår mycket bättre nu ☺

Svar: Ja, även de roligaste sakerna i livet kan ju orsaka stress och press trots att vi inte vill det. Härligt att även du överlevde kalaset ;) Hoppas att du återhämtar dig snart. :)
By Little Nea

Silvergirl

Väldigt bra beskrivet gällande vapen och galgen. Jag ska absolut tänka på det under kvällen.
Oerhört fina tårtor!😀
/Silvergirl.se

Svar: Tack, hoppas du har nytta av att tänka på capen och galgen. Jag får påminna mig själv rätt ofta att flytta ner tyngden från axlarna till fötterna :) Visst har jag en fantastiskt kreativ 9-åring :))
By Little Nea

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress