Veckans lista - vecka 10 -
Godast: Fick ihop en god pasta pesto i veckan, med torrostade valnötter...men måste nog ändå säga att 9-åringens egenbakade tårtor var godast. Just för att de var gjorda av 9-åringen själv. Vi vuxna hjälpte bara till med ugnen och skärandet av tårtbottnarna :) 
 
Roligast: Även om det sög musten ur mig så var det kul att kalaset för 9-åringen var så lyckat. De fikade, dansade och lekte så de var alldeles svettiga när vi skickade hem kompisarna :) Riktigt roligt även för vårt större barn som hängde med i lekarna. 
 
Skönast: Att paniken innan kalaset ändå gav sig och att jag fick möjlighet till ett par timmars tystnad och lugn direkt efter. Det var nog min räddning  för at inte sitta med ångest och hjärtklappning resten av helgen. 
 
Tuffast: Att jag under veckan haft ett större bakslag. Nu igen. Som gjorde mig sängliggandes i två dagar, inte bara en. Att det oroar och skrämmer mig att jag haft ett par dippar på kort tid och att det kändes värre den här gången. 
 
Oro: Främsta oron är funderingarna kring om jag är på väg att bli sämre. Eller om det bara varit lite för mycket nu en sväng... Jag oroar mig för pengar eftersom jag tvingats vara hemma några dagar senaste veckorna, men mer än pengar så oroar jag mig alltså för om jag är på väg att bli sämre igen...och vad i h-vete som händer då...? Jag vet inte. Ska jag kontakat läkare? Vad kan hen göra? Jag får ju ändå inte vara sjukskriven längre. Orkar inte ens tänka på försäkringskassan och deras idiotregler. Trodde på riktigt att jag skulle slippa vara stressad över FK och sjukpenning när jag fick beslutet om avslag definitivt. Men eftersom tillfrisknandet inte går spikrakt uppåt är det inte lätt att bortse från avslaget nu heller. Vad händer om jag på riktigt blir sämre?  
 
Överraskning: Kommer inte på något. Den här veckan har handlat mycket om mitt bakslag och att hantera det. Har inte haft tid att tänka på mycket annat. 
 
Pod: Föräldramakarna. Det finns ett avsnitt om att vara utmattad och förälder som är värt att lyssna på :) 
 
Musik: Hold on - Nano. Inte Robin Bengsson. 
 
Skapande: Den här veckan har jag vid olika tillfällen suttit och stickat. Ska bli en sån där halsdukstub till min kompis. Lite sent, men det kommer nya vintrar. Det har varit svårt att hitta rätt garn. Lagom lugnt och icke-avancerat för mig just nu. 
 
Ser fram emot: Dippen under veckan gör att jag kortat mitt perspektiv igen. Jag ser fram emot att njuta klart av söndagen. Därefter får vi se vad som händer. Jag törs inte titta längre fram, saker blir inte alltid som jag tänkt mig. 
 
Finaste: Alltså, utan tvekan mina kids. De är så härliga och roliga att vara med. Det är en fröjd att hänga med dem, för det mesta ;) 
 
Film/TV: På internationella kvinnodagen tittade jag faktistk på en gammal klassiker: Blommor av stål. Jag tjöt lika mycket som alltid när jag ser den filmen. En film om vänskap, systraskap och kvinnors relationer till varandra. Älsk på den <3 
 
Samlat betyg för veckan: Åh, minns knappt veckan eftersom så mycket av den spenderats under täcket.... men en knapp fyra då. Det har funnits bra stunder trots mörker och energilöshet. 
 
Veckans tips
 
 
Eftersom veckan har varit som den har varit saknas det mobilsnaps, men det kanske inte gör något. Ni har fått det andra dagar. Det är ett tecken på att jag ju faktiskt knappt gjort något alls, mest bara överlevt, vissa dagar den här veckan. 
 
Jag går försiktigt in i vecka 11, med mer luft i schemat än jag har tålamod till. Det jag måste skära ner på är sakerna jag tycker mest om att göra eftersom arbetet ändå tar en hel del timmar i anspråk. Det innebär att arbete och återhämtning efteråt får fokus. Mindre tid för målande, promenader, familjen med mera..... Vilket känns värdelöst eftersom jag gärna vill kunna lägga tid på det med. Det har funkat, men bara en kortare tid innan jag kraschat ihop igen. Och igen. 
 
Önskar er en bra vecka! 
 
 
Karolina Nilsson Grenabo

Vilken fin blogg du har! Och kul med en "veckans lista" :)

Svar: Tack! Jag startade med listan i år och det är kul att skriva den en gång i veckan :) kul att du gillar den.
By Little Nea

Anonym

Var rädd om dig!❤

Alltså jag fattar inte det där med fk. Hur länge måste man vara frisk för att få bli sjuk igen då? Det borde ju rimligen börja en ny sjukperiod om man blir sjuk igen? Att det här ska behöva oroa är så jäkla illa tycker jag. Blir upprörd. Igen...

Kram

Svar: Tack! Jag vet inte exakt hur det funkar just nu. Vet inte ens om jag har rätt till sjuklön från jobbet från dag två, men antar att jag snart får veta vad som gäller. Kram
By Little Nea

Wilda

Tack för länk och omnämnande! Hoppas att du med tiden kan utöka det som känns meningsfullt för dig.

Svar: Tack själv för en bra text :) Ja, det är ju det där med tålamodet. Jag vill mer än jag orkar och det känns alltid lite extra tungt att backa, men jag förstår att det är nödvändigt. Jag fortsätter med mina myrsteg så får vi se var jag hamnar.
By Little Nea

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress