Listan -vecka nio -

 

 
Godast: Biopopcorn. Kanske inte jättegott i sig, men själva grejen gör dem goda. 
 
Roligast: Bio med 9-åringen. Halvt spontant i en knappt halfull salong. Vi såg Vaiana och gillade mycket. 
 
Skönast: Hela söndagen inklusive ensamtid i skogen helt utan musik eller annat i öronen. Bara skog och vind. 
 
Tuffast: Att energin plötsligt tog slut på lördagseftermiddagen med eferföljande släng av ångest. Kändes som om det kom från ingenstans och var på väg att förstöra hela kvällen för mig. Gick därför och lade mig tidigt... 
 
Oro: Mycket och ingenting. Det går upp och ner och har ingen specifik orsak just nu. Bara oro inuti, men inte hela tiden. Hmm... 
 
Överraskning: Krångel med en kurs som blev inställd. Ena barnet började på en aktivitet i höstas och nu under våren blev resten av kursen inställd och vi fick en återbetalning för de inställda tillfällena. Den här veckan kom ett krav på att betala in exakt samma summa annars skulle det vidare till inkasso. Det var ju en överraskning... Efter mailande och ringande fick vi till slut tag på dem och allt blev ordnat. Ett fel i deras system. Men stressen innan alltså! Hallå! Idag fick jag en trevlig fråga från oväntat håll som påverkade mig positivt. Så pass att jag blev helt uppe i varv och knappt visste var jag var :) haha. En blir glad för det lilla ibland. 
 
Pod: Fick för mig att jag lyssnat på något den här veckan, men kan just nu inte komma på vad det var. Kanske var förra veckan? 
 
Musik: Loreens Statemens och den här: 
 
Skapande: Förra veckans överraskning var en fin bok att skriva i och den håller jag på att förvandla nu. En sida i taget. Det ska få bli en slags bullet journal. Om jag kommer hålla i och använda den återstår att se, men det är kul att rita, planera och strukturera upp den just nu i alla fall :) 
 
Ser fram emot: Små och stora saker som är inplanerade, samt sånt som inte är planerat än. 
 
Finaste: Att jag haft så många riktigt bra stunder den här veckan. Mellan allt det andra, mellan det vanliga och det stressiga. I mellanrummen så bubblar det ibland. 
 
Film/TV: Det stora fågeläventyret på SVT, Superskaparna på 7:an. På Viaplay hittade jag och maken Pride & Prejudice & Zombies - alltså stolthet och fördom med Zombies. Så värdelöst usel att jag var tvungen att se den. Kommer inte se om den om jag säger så. Hahahaha! 
 
Samlat betyg för veckan: Snudd på 7, men inte riktigt. En helt ok vecka ändå. Både upp och ner. 
 
NYTT :) Veckans tips: Tips för att leva ett "stressfritt" liv. Det är väl snarare tips för att hantera stressen i livet. Att ha ett liv helt fritt från stress känns smått omöjligt. Men värt att läsa. Så läs :) 
En DN-artikel jag hittade för ett litet tag sedan som även den är läsvärd: "Förändringar på arbetet ses som den tyngsta faktorn" 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mobilsnaps från veckan: 
  1. Tre av mina målningar har fått ramar och hänger nu i min arbetsplats vilorum. Ett rum som blev till nyligen efter våra ommöbleringar där samt kanske ett litet önskemål från moi.
  2. Ett kort ögonblick av solsken denna gråa veckan. Genom kontorsfönstret en förmiddag :)
  3. Klotter och nya idéer. Kommer ibland när en minst anar det.
  4. Gråa dagar har dominerat den här veckan som sagt. Är så sjukt trött på det.
  5. Min senaste målning. Testar lite nya tekniker och sätt att forma bilderna. Ville slänga ut den först, men gav den en chans och jo, det blev helt ok tillslut. 
  6. En till av de inramade målningarna i vilorummet. 
  7. Rapsfält på gång. Tänk när det blir vår och sommar. Tänk när fälten är gula och vägarna torra..... 
Det var en sen lista den här veckan. Nu ska jag ladda om inför en ny vecka! Tack för alla kommentarer och hjärtan den här veckan! Vi ses snart igen <3 
Annica

Hej Linnea,

Vad glad jag blir när jag läser att du har haft en ganska bra vecka.Tack för länktipsen :) Jag tror aldrig att vi kommer att få leva helt stressfria liv men vi lär oss att nya strategier för att hantera stressen på ett annat sätt i en utmattning.
Framförallt lär vi oss den livsviktiga läxan i vad vila och återhämtning betyder för att vi ska kunna fungera och förhoppningsvis leva ett friskt liv i framtiden.
Denna kunskap skulle behöva spridas i skolor och på arbetsplatser innan människor går sönder av utmattning och stress.Politiker och makthavare behöver kunskapen för att kunna fatta kloka beslut kring arbetsliv m.m.

Läste ett väldigt klokt och tänkvärt inlägg av Bob Hansson författare och poet i dagens Expressen på debattsidan.Han skriver att"det största hotet mot ett friskt samhälle är vår egen duktighet".Han skriver också att" ett samhälle som föredrar att lösa nya problem med gamla lösningar är ett samhälle som vägrar att utvecklas.Och det är en utbränd individ i taget som får betala."

Jag hoppas så att vi i en framtid lär oss att värdera saker på rätt sätt.
Varje utmattad människa i detta samhälle är en tragedi och ett misslyckande för vårt samhälle.Det är inte individen som bär skulden utan vårt samhälles sätt att till stora delar bara se prestation, mål och resultat som viktiga värden.

Vilka fina bilder du gör!

Var rädd om dig! Hoppas vecka 10 blir en bra vecka för dig!
Kram från
Annica

Svar: Tack snälla för dina kloka ord! Jag läste Bob Hanssons artikel/inlägg och jag håller med dig. Det var väldigt klokt och tänkvärt. Det var bra poänger i hans text. Precis, det handlar om att kunna hantera stressen, för bli av med den helt går nog inte. Det går bara att lära sig att ta hand om den på bättre och sämre sätt. Stor kram
By Little Nea

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress