På resande fot

Jag är fortfarande på resande fot. Det har varit intensivt, roligt, jobbigt, svårt och lätt. Allt i en enda röra, men överlag har det funkat ok. Kommer krävas mycket vila för att komma ikapp. 


Ett steg i taget. 

Först och främst ska jag ta mig hem igen. 

Survivalkit för den utmattade
Idag ska jag ut på en liten resa. Med jobbet. Det har faktiskt inte hänt förut att vi har gjort någon sån här resa. 
 
Ni vet. Kick off och sånt. Det har inte förekommit. 
 
Bara en gång, då var jag alldels för sjuk för att följa med. Det är ganska precis ett år sedan. Jag var sjuk och missade en resa. Utomlands. Utan att ens tycka att det var jobbigt, eftersom jag var För Sjuk för det. 
 
Nu är resan inomlands och jag har har några timmars bussresa framför mig, samt ett par dagars aktivitet och umgänge med kollegor. För att ta mig igenom detta har jag samlat ihop ett litet survivalkit. Saker som tar mig igenom dagarna oavsett om jag reser eller är hemma. Kolla här: 
 
 
 
 
På ett ungefär så här:
Glasögon, öronproppar, solbrillor. Ganska basic saker att ha nära hela tiden.
 
Jag har en almanacka för att hålla koll på mig själv och en anteckningsbok samt pennor för pyssel och ja, anteckningar.
 
Lite doftterpai i form av en väldoftande handkräm, läppstift för att pynta och få mig att känna mig piffigare än jag är.
 
Ett armband att pilla på när jag behöver hitta något att fokusera på. Scarfen får symbolisera struktur för även det kan jag behöva pilla på när det blir för mycket liv i huvudet eller liv runtomkring.
 
Min mobil är livsnödvändig.
 
Hörlurar för att lyssan på ljudbok, musik eller avslappningsövningar. 
 
Jag försöker få med saker för alla mina sinnen. Hörsel: att kunna lyssna på eller stänga ute ljud. Syn: glasögonen för att hjälpa ögonen, solbrillor för att dämpa skarpt ljus. Doft: för att jag hittat dofter som har en lugnande inverkan på mig och som påminner mig om att andas djupt. Känsel: för att få mig till verkligheten och hålla mig jordad. Smaksinnet är inte med på bilden, men kaffe och mellanmål ingår i mitt survivalkit :) Utan mellis - ingen glad Linnéa. 
 
Hur ser din överlevnadslista ut? Vad har du alltid i närheten eller vad ser du till att få med dig om du ska hemifrån? 
 
 
Veckolistan vecka 12

Godast: Igår var hela familjen på restaurangen Meza, här i Örebro, och käkade fantastisk libanesisk mat. Vill flytta dit per omgående. Libanon alltså. Äta den maten varje dag, bada i Medelhavet. Typ så :) 


Roligast: Att fira, hurra för, pussa och krama på vår nyblivna 12-åring. Att vår lilla bebis hunnit bli så stor! Är orimligt stolt över båda barnen. Hur kunde de bli såna härliga människor? <3 

Skönast: Att jag lyckades komma iväg på rehabyogan och genomföra den, trots stor stress och mindre sammanbrott strax innan. Skönt även att veckan funkat ok. 

Tuffast: Att det blivit fyra dagar på raken utan ordentlig paus av olika anledningar. Det nöter långsamt ner och jag hinner inte helt ikapp. 

Oro: Känner viss oro för veckan som kommer. Jag ska ut och resa lite. Det ska bli spännande och kul att göra lite annat, men nervigt eftersom jag inte vet hur jag kommer orka eller hur det kommer bli riktigt. 


Överraskning: Den här veckan har jag vaknat flera dagar och inte trott att jag skulle klara att komma iväg/ta mig igenom dagen. Men det har funkat. Vet inte om jag kört över signalerna från kroppen eller om jag egentligen klarar mer än jag tror. Köra för hårt vs. vara för försiktig. 

Pod: Psyket - med Maxida Märak som gäst. 

Musik: Birdy! 

Skapande: Inte så mycket. Det har fått stå tillbaka. Lite målande någon dag dock. 

Ser fram emot: Ja, den lilla resan då. Samt att komma hem från den och krama på familjen igen :) 

Finaste: Att våren känns på riktigt. Idag har vi haft ca 15 grader och sol! Det har luktat torr och dammig asfalt, blommor dyker upp i gräset. Fint som snus! 

Film/TV: Har börjat titta på serien divorced och gillarn. Talang samt Bäst i Test uppskattas av hela familjen. 

Samlat betyg: eftersom det varit lite uppförsbacke till och från blir det inte mer än 5/10.