Stormen efter lugnet

Det var så skönt igår med ännu en ledig dag mitt i veckan. Jag behöver det. 


80% är snudd på gränsfall för vad som går, för min del. Måste jag nog motvilligt erkänna. Allt går, men det flyter precis. En extra tyngd och jag kantrar, eller sjunker sakta. Inget akut, men vingligt helt enkelt. 

Orken ökar, mina kognitiva förmågor funkar bättre och bättre. Tankarna blir mer samlade, klarare och minnet är bättre. Men det är så ömtåligt. På jobbet märker jag tydligast när det börjar bli problem igen. För det blir det, varje vecka vid olika tillfällen. 

Bättre, inte bra.

Igår hade jag och familjen en välbehövlig paus i skogen. Tänkte återkomma med mer bilder framöver. Just nu måste jag vila hjärnan lite. För lugnet i skogen gjorde mig trött. På jobbet har jag mer än jag hinner med. Och mer kommer in medan jag har lunch nu... Utanför blåser det upp till storm. Så jag behöver en paus nu om det ska hålla idag.


Så största möjliga tysssssssstnad... 

Annica

Du har lärt dig så mycket om dig själv under din utmattning och vad som är viktigt på riktigt <3<3<3.
Jag lär mig så mycket genom att få dela din tankar.
Hoppas att du ska återhämta dig så att din energi räcker till både famil och arbetsliv
fullt ut. Inte så att du ska behöva balansera på den där tunna isen hela tiden.
Det tar också energi.
Jag känner mig ofta som en vingklippt fågel i min utmattning.Tilltufsad, ofri,ensam och utlämnad.
Jag kommer aldrig bli densamma.Inte i förhållande till mig själv, medmänniskor eller det samhälle
och den omvärld jag ska leva i med de förutsättningar och spelregler som gäller.
Ur alla kriser hur smärtsamma och långdragna de än är så kommer klokskap och erfarenheter
som vi bär med oss och som på sikt tror jag kan hjälpa oss.
Jag vet inte hur jag ska förhålla mig i en framtid till ett arbetsliv som gjorde mig sjuk i utmattning.
Bävar och längtar efter att tillhöra ett arbetsliv och en arbetsgemenskap igen.
Utmattning och sjukskrivning ger mig en känsla av utanförskap.
Därmed inte sagt att vi inte ska vara sjukskrivna.För utmattning är verkligen en sjukdom på insidan.
En sjukdom så komplex och så svår att bli återställd ifrån.
Var rädd om dig! <3<3<3
Kram från
Annica

Svar: Jag förstår verkligen hur du menar med vingklippt! Och visst blir vi inte som förr. Vi har ju helt nya upplevelser i bagaget som kommer färga av sig på det vi tar oss för framöver. Vi förändras och utvecklas på andra vis än vi hade gjort utan utmattningen.
När det gäller jobb så är det mer än bara ett jobb, som du skriver. Det är en arbetsplats, en gemenskap och mer än bara arbetsuppgifter eller att plocka ut lön. Vi måste komma ihåg det själva och inte slå på effektivitetstänket som går ut över oss själva när vi är tillbaka där. Det är svårt, men med träning och envishet tror jag vi kan hitta nya sätt. Kram på dig <3
bylittlenea.blogg.se

Tankar om utmattning

Hoppas att du hanterar ditt jobb lika klokt som du skriver här. Du har så mycket kunskap, så det är bara att lyssna inåt så hittar du svaren. Inte konstigt att du blev trött efter skogsutflykten, när kroppen går ner i varv känner den efter och vill ha mer. Egentligen naturligt, att den vill ha mer skog och mindre kontor!

Men undrar, hur vet du vad som är lagom utmanande och hur du ska göra för att hålla balansen mellan utmaning och undvika krasch? Jag går ju över den gränsen ungefär varenda gång... Kan det vara så att du är lite friskare och klarar av lite mer utmaningar eller har du nåt bra mirakelknep som jag missat?! ;)
Kramar<3

Svar: Jaa du, det är inte alltid lika lätt som jag vill tro. Att hantera jobbet alltså. Eller att hitta balansen. Jag lyssnar av kroppen väldigt ofta. Jag försöker hitta mellanrum så ofta jag kan.
Men som du skriver så kanske vi kraschade olika hårt och djupt. Jag vet inte. Jag lyckas inte lyssna av hela tiden heller. Det kommer dippar och ibland är det tyngre. Hade jag ett mirakelknep vore du den första jag delade med mig till <3 lovar :) Kram
bylittlenea.blogg.se

Hanna

Skogen har en väldig positiv inverkan när man behöver lugn och ro!

Svar: Visst är det så. Skogen är en underbar plats för att tanka energi :)
bylittlenea.blogg.se

Ellen

det här inlägget kändes så långt in i mig. den där känslan av att ligga precis på gränsen, vara rädd för att tippa över i vilken sekund som helst. aj. hoppas att du får en fin helg och att lite lugn infinner sig hos dig <3

Svar: Tack, helgen var fin! Ja, vi vet hur det är att ligga på gränsen. Det är omöjligt att inte tippa över ibland, men vi är kämpar som jobbar vidare framåt. Stor kram
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress