Sommar och semesterförväntningar

En liten del av mig undrar om jag kanske har uppnått ett mål nu äntligen. Att inte bara leva för helgen, semestern eller nästa härliga årstid. Jag är mycket mer i nuet nu. Om ni är med. Det kan ju vara en skön förmiddag även på jobbet. En fin stund på lunchen eller en fantastiskt rolig kväll mitt i veckan.

Efter all övning så är det mer och mer ett liv just nu som jag lever. Inte bara att härda ut till nästa ledighet eller tills något eländigt går över. Så som det kändes förut. Längta till helgen bara för att redan på fredagskvällen känna att den snart är slut ändå.

 Det är inte längre frågan om att bita ihop för om X antal veckor är det semester/händer det där roliga och dåååå minsann blir det till att pusta ut/njuta/vara glad eller liknande.

Jag vill inte och tänker inte leva mitt liv på det viset igen. Om jag vill sticka näsan mot solen i januari istället för att bara vänta till sommaren så gör jag det. Vi vet ju inte vad ”senare” har med sig. Bara vad som händer just nu, det vet vi. Det är inte alltid lätt, men jag jobbar mot att hålla mig i nuet och se det för vad det är.

 
 Som utmattad och sjuk kan helger, lov, sommar och semester betyda helt andra saker än för en icke-utmattad frisk person. Det kan betyda ökad stress och mindre möjligheter till återhämtning. Familj och vänner kanske finns runt en på ett annat sätt än innan och det normala schemat rubbas. Värt att ha i åtanke att ledighet för många kanske betyder extra påfrestning för andra. För mig var nog sommaren 2015 värst. Det var månaderna innan jag sjukskrevs och också då jag började se varningslamporna på riktigt. Jag var helt slut efter den semestern trots att vi knappt gjort något då. Tröttare än innan semestern.

Förra året hade jag tre veckors ledighet från min ”aktiva sjukskrivning” (typ arbetsträning) och de veckorna var nog de bästa på hela 2016. Många symtom minskade och jag kunde följa kroppens signaler helt naturligt istället för att forcera och tvinga in kroppen i ett satt schema.  Det var otroligt hoppingivande att få känna mig nästan frisk under den korta perioden. 

Under den här sommarsemestern kommer jag kanske blogga ganska sällan, det kommer kanske bli fler mobilbilder och liveuppdateringar istället för kamerafoton och planerade texter. Det visar sig. Vi tar det som det kommer tänker jag.

För jag planerar ju att ha en semester med upplevelser av både stort och smått, en massa meningslösa stunder för att återhämta själen. Jag tänker leka med barnen och skoja med min man, läsa någon bok och gå barfota. Utöver det får vi se vad som händer :) 

 

 
Rebecca Adnell

Älskar bilden på vassen! Mysig ton :D

Svar: Tack! Det var en väldigt vacker kväll :))
bylittlenea.blogg.se

Mia Älegård

Låter som en bra inställning. Tänker försöka lite detsamma. Just mina 3 veckors semester har jag inte planerat nåt speciellt. Kommer det besök så fine, kul, men inget jag går o grubblar över. Ska iväg på en minitripp v.30 men i övrigt inget planerat. som jag ser fram emot det. Hade en diskussion på morgonen på jobbet där en person sa: Man kan inte ändra sina tankar....och stod fast vid det. men det tror jag man kan. Vi måste alla ändra våra tankar, vår inställning och vår livslust och vad vi vill att livet ska innehålla. Kram

Svar: Jag tror nog att vi kan påverka våra tankar och sätt att se på saker, men jag tror inte att det räcker med bara en annan attityd. Det är lite samma som att säga att en ska rycka upp sig. Om det bara var det som behövdes så skulle vi inte vara där vi är nu. Jag jobbar med mina tankar genom att se saker som de är och acceptera, att inte vara för hård mot mig själv eller bara gå runt och vara besviken över att saker inte är som jag önskar. Genom att betrakta nuet utan att döma blir det lättare att se varåt jag vill framöver. Men det krävs träning att inte falla tillbaka i gamla mönster. Kram
bylittlenea.blogg.se

Frida G Svensson

gud vad din blogg är mysig. Har precis hittat hit! <3

Svar: Tack snälla och välkommen hit. Din blogg verkar väldigt fin den med :))
bylittlenea.blogg.se

Mikaela

Åh vilka underbara bilder :D

Svar: Tack så mycket :)
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress