Listan - vecka 24 -

Godast: Måste nog ha varit maten på bröllopet i lördags. Enkelt men gott. Och även tårtan som bakats av min gulliga moster Ida, mer känd som Baka Min Söta och semifinalist i Hela Sverige Bakar förra året. Eller bara Ida, som vi säger. Fin och god tårta <3 Ni ska få se den framöver. 

 

Roligast: Helgen, helt klart. Att åka iväg bara jag och min man, gå på bröllop i vackert väder och träffa en hel hög med gamla vänner. Personer från mitt förra liv. Innan jag flyttade till Örebro för 15 år sedan. Otroligt mycket roligare och lättare än jag vågat hoppas på att vara på fest, mingla, prata, umgås, dansa osv. Tänker fortfarande på hur kul det var, inte otäckt och överväldigande. Bara kul :D 

 

 

Skönast: Förutom att det funkar att festa så kanske att verkligen få tid att prata med min man. Bara vi två i bilen till och från bröllop. Prata om livet och kärleken och hela alltet. Skönt även att jag tog mig igenom hela veckan utan större krascher. Vissa dagar har varit långsamma, vissa nätter oroliga, lite hjärtklappning men inget värre än så. ÄNTLIGEN SOMMARLOV FÖR FAMILJEN. Känns inte lika ansträngande som förra sommaren alls. 

Tuffast: Förväntansångest kanske. Jag har det inte lika ofta längre, men det dyker upp ibland. Tufft att hela tiden behöva träna på att arbeta hållbart med mina arbetsuppgifter. Inte springa till skrivaren, inte göra flera saker samtidigt, inte skjuta upp i onödan och att prioritera rätt. Det är ett konstant övande när det gäller just jobbet. 

 

Oro: Att lyckas få ihop skolavslutningsfirandet med två barn på olika ställen, medan jag fortfarande bara är en (min man kunde inte vara ledig). Lite oro och hjärtklappning vissa nätter, men inte knutet till något specifikt och inte jättekraftigt. 

 

Överraskning: Att vi beställt ett megastort campingtält som ska göra oss lite mer mobila i sommar :) Nu blir det glamping (googla det). Fjälltältet i all ära, ibland behöver även en miniperson som jag få sträcka ut mig. Jag överraskade mig själv med att vara social i lördags, att dansa och skratta utan att ens tycka det var jobbigt. 

 

Finaste: Att en av mina äldsta och bästa vänner fick en så fantastisk dag, vacker vigsel och härlig fest. Att hon är gift och att vi fick vara med. Jag bölade ögonen ur mig när bruden skred in... ja ni ska få veta lite mer framöver. Finare än finast. Barnens skolavslutning så klart. Trots lite röigt ett tag, en aning överväldigande tog vi oss igenom det och sommaren är varmt (!!) välkommen. 

 

 

Skapande: Mycket fokus på bröllopsklädsel och frisyr väldigt lite ork över till något skapande vecka 24.

 

Musik: Nostalgimusiken på bröllopet. (ja mycket fokus på bröllopet, men det är typ årets händele i min värld). 

 

Pod: Psyket i P3 och alltid Skäringer & Mannheimer. 

 

TV/film: Skam och The handmaids tale. Ingen film alls tror jag... 

 

Ser fram emot: Midsommarafton. Oavsett väder så ser jag verkligen fram emot det. 

 

Samlat betyg för veckan: 8, på grund av att det rullat på, på grund av gamla vänner och kärleken! 

 

Tips: Apropå bröllop så dök den här artikeln om budget och ekobröllop upp i mitt flöde <3 Vårt bröllop var ganska fint det med. Men jag önskar att vi haft några tusenlappar extra till en fotograf. Oh well! 

Expressen lyfter just nu ämnet utmattningsssyndrom (vilket vi tycker är mycket bra). Här hittar du artikeln om Karin som blev sjuk till exempel. Framförallt vill jag lyfta den här artikeln om att det blivit en sexdubblering i antal sjuka på grund av stress! Det är oerhörda ökningar. Artikeln lyfter många intressanta delar kring vilket utspritt problem det är idag. Från artikeln:

"– Det är de idealiska medarbetarna som går i väggen, konstaterar Marie Åsberg, senior professor i psykiatri vid institutionen för kliniska vetenskaper vid Karolinska institutet." 

Eller det här: "Enligt de senaste februari-siffrorna var 29 227 sjukskrivna för utbändhet kvinnor, mot 7 325 män." I de siffrorna finns inte jag med, eftersom jag åkt ur sjukförsäkringen redan i december 2016. Jag och många andra. 

Läs och sprid vidare. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress