Jag överlevde en lördag på IKEA
 
Häromveckan var det köpcentret som överlevdes utan större besvär. Den här helgen var det IKEA. En lördag dessutom. När badrumet blev klart insåg vi att vi behövde lite mer förvaring samt lite annat smått. Det blev även lite extra som vanligt. Som ett par lampor. 
 
Då kan det bli så här innan allt är på plats: 
 
 
Med en stol på ett par plankor i sängen eftersom taket är så högt i sovrummet. 
 
 
Men tillslut kom lampan på plats. En billig sak som blir som en skulptur. En liten molntuss över sängen. Jag har länge velat ha något där som tar lite mer plats och den här böljande, skulpurala skapelsen kändes perfekt. Bäst var kanske att få böja och skrynkla till den själv. 
 
 
Det blev även en arbetslampa till min lilla arbetshörna. En grön en. Det är mycket grönt i vårt hem. 
 
Nedan min jättestora tekopp som jag har vatten i när jag målar. Den är för stor för att använda till dryck och för fin för att bara ställa undan. Så jag använder den till mitt målande. Köpt på Indiska för ett par år sedan. Den rosa boken från Lagerhaus, kartaffishen från Mio. 
 
 
 
 
Den gröna lampan gjorde sig bra ihop med retrostil-radion som jag tror att vi köpte på Claes Olsson för flera år sedan. Så skönt när bitarna äntligen börjar falla på plats i vårt eklektiska hem. Vad vi önskar härnäst är nya tapeter i sovrummet. De vi har är väldigt slitna och trasiga. 
 
 
 
 
Jag kan ändå känna att det var värt ett par timmar på IKEA för att få hem så härliga lampor (och annat) till hemmet som verkligen behövdes. Mina väggar fylls på med nya målningar allteftersom och jag ser fram emot att inte hindras av risigt ljus. 
 
Men win för min del alltså, att inte längre behöva få sammanbrott och panik (varje gång) bland mycket folk och intryck. Även om jag inte skulle klara av att göra det här varje helg. Kan tilläggas att jag var väldigt trött på kvällen och höll mig hemma hela söndagen efter detta. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress