Överklagan är skickad till Förvaltningsrätten
Efter mycket, mycket tvekan skickade jag in överklagan till Förvaltningsrätten till slut. En överklagan av Försäkringskassans beslut på omprövan. Deras avslag. Att jag slängdes ut ur sjukförsäkringen innan jag var klar. När jag precis klarade 50% arbete. Exakt ett år efter första sjukdagen, som så många andra råkar ut för med Försäkringskassans hårdare regler. Vad de än säger, så är det så det funkar nu för väldigt många av oss. Jag råkar vara en av de som drabbats.  
 
 
Jag tvekade eftersom det kommer innebära en massa jobb för mig. Jag tvekade även eftersom det innebär att jag måste gräva i allt det jobbiga som varit. Allt det som jag försöker lämna bakom mig. För helst av allt vill jag nog gå vidare, släppa taget och fokusera på att ta mig vidare från den punkt där jag är nu. 
 
Både offerkoftan och hjältecapen väger tunga och jag vill helst släppa dem båda två. Gå vidare och sluta tänka på allt jag gått igenom. Vill inte sitta här och överklaga så det låter som om jag tycker synd om mig. Jag tycker inte synd om mig. Inte idag. Jag har nog gjort det i perioder. Vissa stunder. Mest har jag varit arg, ledsen, besviken, orolig, rädd och riktigt förbannad. Att överklaga handlar om att jag vill protestera mot ett system som är fel. Inte för att jag tycker synd om mig själv. 
 
Det kommer dock ta tid och jag vet ännu inte om jag får rättshjälp via facket, men chansen finns. Efter semestrar och sånt ska jag få hjälp att anmäla det som en arbetsskada, eftersom min arbetsgivare inte gjort det hittills. Jag, för min del, har en massa journaler och sjukintyg att samla ihop, mail att hitta för att skicka till fackets jurister. Med hopp om att de ska hjälpa mig genom detta. Om inte får jag väl lösa det på egen hand. 
 
Eller blåsa av det hela om det blir för mycket. Mitt välmående går före kampen i stort. Det måste den faktiskt göra nu. Men så länge jag kan, kommer jag ändå försöka. 
 
 
 
Lotta

Du har rätt att känna alla känslor angående det här! Ilska, tycka synd om dig, orättvisa, arg, ledsen och allt annat som kan bubbla upp! Jag blir mycket imponerad att du orkar överklaga, efter allt du gått igenom med det här. Men om du orkar så är det ju fantastiskt, för rätt ska vara rätt! De verkar ha varit väldigt hårda och snabba i sin bedömning av dig. Önskar dig ett jättestort lycka till och hoppas de tar sitt förnuft till fånga! Många kramar till dig du starka kvinna!

Svar: Tack, jag kommer nog behöva pepp och stöd framöver för jag vet inte om jag egentligen klarar av det jag har gett mig in på just nu. Men jag har startat det i alla fall. Nu är det semester och jag försöker att inte tänka på det. När jag är bortrest kan jag ändå inte göra mycket åt det hela. Så mindfulnessövningarna kommer till användning nu. Kram och tack <3
bylittlenea.blogg.se

Karin

Lycka till med allt runt de här processerna! Du för många människors talan i det du gör.
Heja dig!
Kram Sofia

Svar: Tack! Jag hoppas att jag (med hjälp) tar mig igenom hela processen. Vet inte riktigt vad jag gett mig in på, men jag får ta det en liten bit i taget och hålla tummarna för att det inte gör det värre för mig. Kram
bylittlenea.blogg.se

Hanna Karlsson

Heja dig! Du fixar det. Kram

Svar: Tack! Jag hoppas det. Kram
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress