Ingen mer sand mellan tårna

Kanske ett och annat sandkorn dröjer sig kvar i torktumlarens filter, jag har inte kollat. 


Jag har haft fyra veckors semester i år. Efter 2016, ett år helt präglat av utmattningssyndrom och sjukskrivning trodde jag knappt att jag skulle kunna ta någon semester alls. Tack vare sparade dagar sedan tidigare kunde jag ta mina fyra veckor ändå. En månad. 

I år kändes det som semester. Inte som förra året. Det var inte riktigt semester då. 

Nu har resdammet tvättats bort och väskorna packats upp. Första jobbpasset är gjort. Jag är helt slut, men av specifika anledningar just idag: 


1. Jag har knappt sovit inatt! Hade svåååårt att somna, vaknade ofta och gick upp tidigare än jag gjorde innan semestern ens. 

2. Jag har cyklat långt idag. Utöver jobbandet. För bilen gick inte genom besiktningen och det är för kostsamt för att laga felet. Den funkar och kan köras, men är inte godkänd. Så min fina, söta lilla bil är avställd i väntan på sitt öde :'( och jag måste cykla till och från jobbet. 

3. Min cykel gick sönder på vägen hem. 

Vid det laget var jag så trött att jag nästan kräktes. Min man hämtade mig och cykeln som nu är hos en reparatör. Fram tills det tog stopp kändes allt ganska härligt. Att flyga fram (i motvind) mellan gyllene fält och lummiga träd på den närkingska slätten. 

Men, vad ska en göra? :) 

Som om universum vill säga mig något... 

Semestern är genomlevd och upplevd till fullo. Sommaren och livet fortsätter. Jag ska ladda upp mig själv efter dagens strapatser och ladda in kamerans många foton så jag kan visa och berätta mer om vad jag har haft för mig. 


Hur är din sommar än så länge? 

Förändrade stressorer

Jag hittade nyligen en lista på vitt skilda saker som orsakar stress hos mig. Vet inte när den är skriven, men kanske för ett halvår sedan eller mindre. Inte mer. 


Det var både små och stora saker. Vardagliga och ovanliga. Fysiska och känslomässiga. 

Det fina med att läsa den lista var att se att den inte stämmer med dagsläget. Många av de saker som stressade mig förut skulle inte orsaka samma reaktion idag. 

Eftersom jag lärt mig, fått erfarenheter, lärt om, tränat mina tankar. Framförallt har jag läkt. 

Några av mina punkter på den listan har jag vuxit ifrån. 

Det är ett steg mot frihet.