Listan - Vecka 7

 
Godast: Fredagens paella och kakorna jag bakade igår. 
 
Roligast: Familjen har varit rolig att hänga med i veckan. Kanske inte skrattroligt, men roligt att få höra mycket gott om 11-åringen på utvecklingssamtalet i skolan. En bra kompis och tillgång i klassen, utöver att skolarbetet flyter på som det ska. 
 
Skönast: Den otroligt lugna helgen och att jag börjat komma igång med lite mer fysisk aktiviet än innan. Inga stora saker, men lite här och lite där som ändå blir mer än innan. En start. Det känns väldigt skönt.
 
Tuffast: Sömnen. Den har varit ganska risig den här veckan. Konstiga drömmar ibland, men mest har jag vaknat och haft svårt att somna om, eller bara svårt att somna från start. Sömnen har funkat ok för mig överlag, men nu är den rubbad. Vet inte riktigt varför. 
 
Oro: Att leva lite utanför skyddsnätet nu. Vad händer om allt inte funkar? En vecka, en månad, en period funkar...men vad händer på sikt. Min läkare släppte taget om mig när det inte längre gick att sjukskriva mig på grund av Försäkringskassan. Nu är det upp till mig att avgöra hur länge jag ska vara tjänstledig på deltid. Eller mig och min arbetsgivare. Hur ska jag/vi kunna avgöra sånt egentligen? Hur ska jag kunna veta när det är dags att göra en förändring? Det här kan ligga bakom sömnproblemen, eventuellt. 
 
Överraskning: Att jag inte är så frisk som jag inbillar mig ibland. Det är lite farligt att inte längre tillåtas vara sjukskriven. Jag kanske börjar tro på Försäkringskassans handläggare som säger att jag ska klara 100% trots att jag vet att jag inte gör det just nu. Ändå har jag ju hamnat utanför och vet inte längre var jag är. Därför överraskas jag ibland och undrar högt "hur sjutton man kan vara så här trött hela tiden" tills jag minns det senaste 1,5 året och inser att det inte alls är konstigt. Det som är konstigt är att jag inte är tröttare ändå. Speciellt med tanke på att jag tar mig vatten över huvudet då och då just nu. På grund av all förvirring. 
 
Pod: Hm, ingen tror jag.... 
 
Musik: Mest det jag hörde på mello igår. Min vanliga promenadmusik från min spellista som behöver uppgraderas. 
 
Skapande: Hemmapysslandet fortsätter efter ommöbleringen. Lite målande och så har jag pärlat ihop ett armband. Jag har någon form av metallallergi så jag köpte en tråd för en tid sedan för att kunna göra armband med alla pärlor jag har hemma istället för smycken i metall. Något vill jag ha ju :) 
 
Ser fram emot: Nästa helg! Av två helt skilda anledningar. En av dem är att jag har en date med min BFF som jag verkligen ser fram emot. Känner mig faktiskt taggad på att komma ut lite bland folk och få göra något annat än bara krypa upp i soffan. På ritkigt. Trodde inte att jag skulle känna så igen. Jag är visserligen säkert hemma i soffan igen vid 22-tiden, men ändå. Yay! Den andra anledningen tar vi längre fram. 
 
Finaste: Åh, svårt här tror jag. Men kärlek och medkänsla. Omtanke, familj och vänskap. Jag har sett och känt allt under veckan som gått. 
 
Film/TV: Girls är tillbaka! Mello så klart och häromdagen såg vi på Slumdog millionaire igen. Tar gärna emot serietips. Vill liksom börja på något, men inte slösa tid på något icke-sevärt. Har ni tips på bra serier alla kategorier så skriv gärna i en kommentar :) 
 
Samlat betyg för veckan: Betyget fortsätter ligga på ett mittemellan så typ 5,5. Jag har haft en del oro och huvudvärk som drar ner betyget, men jag har även känt mig tryggare i situationer som tidigare gjort mig stressad och nervös vilket gör att jag känner mig lite...starkare? Friskare? Mer som mig själv kanske. 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från veckan: 
  1. Från i torsdags när vi var på begravning i Degerfors. Det var en släkting till min man som gått bort. Begravningen var fin, vädret passande. 
  2. Ny målning med lilla röd. 
  3. Vi trivs ganska bra i vårt nygamla sovrum. Faktiskt väldigt myckt lättare för mig att kliva åt sidan när jag kan gå en trappa upp och stänga dörren en stund. 
  4. Bild jag hittade på Pinterest och skickade till min man på alla hjärtans dag. 
  5. Skämdump från Twitter. Fick bilden pingad till mig och känner att den träffade ganska rätt. 
  6. Så här kan det se ut när jag kommer till jobbet på morgonen. Månen såg enormt stor ut i verkligheten, men blir bara en prick genom mobilkameran. Synd, det var en syn verkligen. 
  7. Missade att få med en bild nr sju. Sorry. 
Inför nästa vecka hoppas jag på bättre sömn, mer ro inuti samt ett och annat skratt. Ha det så gott allihop! <3 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress