Kort om mötet och läget nu

Det har varit ett gäng intensiva dagar för min del. Jobb, möte och mycket att rodda med på hemmaplan vilket sammantaget gjort att jag inte haft tid eller ork att skriva om allt jag vill berätta för er. 


Jag var på möte i måndags. Mitt fackförbund har ledsnat helt på det hopplösa läget som fler och fler medlemmar hamnat i när det gäller försäkringskassan och indragen sjukpenning. Mitt fack är unionen, för tjänstemän. Temat för mötet var just att sjukpenning dras in vid 365 dagar utan pardon och framförallt för diagnoser som gäller kognitiva besvär och psykiska diagnoser. 

Två riksdagspolitiker var där. De arbetar i socialutskottet. Jag och en person till var där som exempel på verkliga personer. Min chef var där som arbetsgivare, överkörd av försäkringskassan som vill skicka mig till nytt jobb när de redan gör vad de kan för att få mig tillbaka. 

Det var mycket känslor och många åsikter. Det var ett bra möte, tycker jag. Men det kanske främst handlar om min egen upplevelse: att jag tog mig igenom det, att jag hade saker att säga, att jag kände mycket stöd. 

Politikerna lyssnade, antecknade, frågade och medgav att de får den här typen av signaler från många håll. Det är svårt att få till en lagändring när de är i minoritet, men kanske kan något i regler och genomförande förändras.

Bakåtdateringen till exempel! Att FK drar in sjukpenning bakåt i tiden. För mig var det en vecka, för andra en månad eller mer. Bakåt i tiden!! 

Samma dag fick jag mitt beslut med posten. Här kan vi snacka om att bakåtdateringen tas på lite väl stort allvar! Ser ni? Jag såg det inte först :o 


Det vi sade ska tas vidare, jag ska få återkoppling och det ska även ni få. Jag har mer att säga, men vardagen är i full fart och jag måste strax iväg. 


Håll ut så ska jag berätta mer om allt. När jag hinner och orkar! 

Tack för allt stöd! Ni är underbara!! 

Sofia

Härligt! Det verkar ha varit ett bra och viktigt möte där folk ärligt försökt komma till rätta med bristerna som finns i nuvarande regelverk. Ser fram emot att läsa mer när du har smält och orkar, ingen panik!
Kram Sofia

Svar: Ja, det var intressanta samtal och många bra saker som kom upp. Hoppas verkligen att det gör nytta på sikt också. Idag skrev jag mer om det. Och nej, känner ingen panik men vill så gärna få berätta mer om allt möjligt som snurrar i mitt huvud :) men var sak har sin tid. Kram fina!
Linnéa

Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom

DU är så viktig och gör skillnad! KRAM

Svar: Åh! Tack fina du! Vi alla gör skillnad när vi pratar om det här. Tack för pepp och inspiration! KRAM <3
Linnéa

Stubbarp%25252520222

Toppentjej, heja dig!

Svar: Tack snälla <3
Linnéa

Anna-Maria

Hej och tack för lägesrapport.
Tack för det du gör.
Tack för det du tänkt ut och formulerat och fått sagt.
Tack för att du kämpar och ger av det du kan.

Ta det lugnt och prioritera dig själv och familjen nu så väntar vi bloggläsare så gärna!
/Anna-Maria

Svar: TACK! Tack, tack och tack! Det är så fint att ni har tålamod :) Jag har ju så mycket som jag VILL säga, men det ingår i min egen lilla träning, att anpassa mig efter förmågan och den här veckan har det varit lägre förmåga än annars. Jag kommer igen och fortsätter min berättelse här och är hela tiden så otroligt tacksam över att fler vill följa med mig! KRAM <3
Linnéa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress