En övning - Beskriv ditt framtida liv (repris)
Jag har tänkt på den här igen. Övningen som jag tagit upp en gång tidigare. Det var ett tag sedan nu och kanske behöver en påminna sig om det lite då och då. 
 
Övningen, som en vän tipsade mig om, går ut på att fundera hur en önskar att ens liv ser ut i framtiden. Det kan vara om ett år eller om tio år. Bara, hur vill du att ditt liv ska se ut? Det finns inga begränsningar här. Tänk bort "det går inte" och alla "det är omöjligt". Om du får drömma fritt, hur vill du leva ditt eget liv? 
 
När du kommit fram till det så skriver du ner det. Här kommer twisten: du ska skriva det som om det var verklighet IDAG. 
 
Så om ditt drömliv är din verklighet idag - beskriv hur dina dagar ser ut. Var bor du? Hur fyller du dina dagar? 
 
Genom att skriva ner detta får du en bild av vad som känns viktigt för dig samt vad som är mindre viktigt. Har du kanske valt bort något som finns i livet idag? Har du lagt till något? 
 
 
När bilden blir tydligare kan vi lättare se vad vi strävar mot. Det gör det lättare att sätta upp mål för att nå fram dit, även om det tar tid. För visst finns det kanske något du kan göra redan idag för att känna att du rör dig mot ditt absoluta drömliv. Jag ska sätta mig ner och skriva det här igen. Jag gillar det jag skrev sist, men jag tänker att jag kanske ändrat något litet sedan sist. Om inte annat behöver jag nog påminna mig själv om vad jag önskar mig och stämma av med hur det ser ut idag. Är jag på rätt väg? 
 
Hur vill du att just ditt liv ska se ut? När du får drömma helt fritt.... <3 
 
 
Annica

Hej Linnea!

Tack för tipset :)
I början på min utmattning hörde jag talas om denna övning men jag var för trött i allt kaos och all ångest för att kunna göra den.
Idag efter drygt ett års sjukskrivning kan jag börja tänka kring den.Jag skulle ha gjort denna övning flera år innan jag hamnade i utmattning för min kropp och själ signalerade STOPP under flera år.Jag körde vidare ändå.
Visste inte hur jag skulle byta väg,sätt att agera och vara fast något i mitt inre sa att jag var helt fel ute på fel plats, på fel jobb., fel i livet.Själen skrek och ropade men jag vågade inte lyssna.
Utmattningen tvingar mig att möta dessa frågor och funderingar kring vad jag vill med mitt fortsatta liv.Trots all oro,all ångest,värk, matthet och känsla av sorg,maktlöshet, litenhet känner jag en tacksamhet mot livet.
I mitt fortsatta liv efter utmattningen är jag stark,fri från ångest och oro.Jag tror på mig själv och vågar vara ärlig mot mig själv igen.Jag behandlar mig själv med omsorg och omtanke som jag gör med de människor jag har runt omkring mig.
Jag är på ett jobb där jag finner meningsfullhet och jag har förutsättningar att göra mitt jobb utifrån de krav som ställs.
Jag är i balans och känner lyckan i livet igen.
I framtiden väljer jag att vara i nuet så gott det nu går.
I framtiden väljer jag att göra saker som ger mig energi.
Jag är redan fri från så många måsten och det är en härlig känsla.
Må så gott!
Tack för att du skriver och delar med dig.
Jag beundrar ditt mod ! Genom att du skriver och delar med dig gör du oss andra lite modigare också.
Kram från
Annica

Svar: Tack för att du delar med dig! Jag blir så otroligt rörd! Låter som något väldigt bra att drömma om och sträva mot :) stor kram !
Linnéa

Wilda

Åh vad fint! Jag tycker så mycket om att tänka på det.
Jag skulle gå runt i ett stort hus på landet där jag bedrev ett behandlingshem. Dricka kaffe i en gungstol och prata och lyssna till unga människor som behövde trygghet. Sen skulle vi gå ut i skogen tillsammans och plocka med oss blommor, grenar och kottar att pynta inomhus med. Fylla på närvaron av naturen.

Jag använder en liknande övning, men i flera steg, som jag lärde mig i min ACT-behandling men sedan har satt min egen prägel på.Det blev en hel serie till slut, om att sätta upp och nå meningsfulla mål. Du kan läsa här om du är intresserad: http://reaktionista.se/meningsfulla-mal-vad-ar-viktigt-ditt-liv/

Svar: Vilken fin dröm och målbild att sträva mot! Tack snälla för att du delar med dig av den! Jag Hoppas verkligen att du uppnår drömmen en vacker dag :) och tack för tipsen på de andra övningarna. Ska definitivt testa dem snart! Kram
Linnéa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress