Boklistan - Vad jag läst senaste tiden
 
 
Det var ett tag sedan jag senast skrev om vad jag läst. Eller framförallt lyssnat på. För det är fortfarande övervägande del ljudböcker. Under hösten har det börjat fungera bättre för mig att läsa böcker, men jag kommer nog hålla fast vid ljudböcker och varva det med att läsa böcker. Hur som helst....Det här har hänt sedan sist: 
 
 • Hollow City samt Library of souls - Av Ransom Riggs. Del 2 och 3 i berättelsen om Miss Peregrines besynnerliga barn. Första filmen gick på bio i höstas. 
 
 • Drunkna inte i dina känslor - Maggan Hägglund, Doris Dahlin. En bok om att var högkänslig, HSP, men de beskriver främst det som de kallar för att vara starkskör. Alltså stark ena dagen och skör nästa dag. Jag känner igen mig vissa delar, men blev inte så blown away av boken som jag förväntat mig. Kanske för att jag inte, under mitt liv, haft de höga toppar och djupa dalar som de beskriver. Jag har legat mer i mitten och varit mest HSP. Även om jag inte känt till det innan. Intressant bok om att få vara som en är ändå :) 

 • En droppe midnatt -Jason Diakité. Det här är en grymt bra,smart och intressant bok om grymma händelser och samhällen samt en berättelse om en familj, en släkt och om människor. Jag var fången från första till sista ord i den här boken. Alla borde läsa/lyssna. Speciellt fint att lyssna när det var Jason själv som läste upp sin bok. 

 • Fyren mellan haven - M.L. Stedman. Den här boken tog lite tid att läsa, för jag läste den faktist i e-boksformat. Och jag gillade den rejält mycket. En berättelse om människor och händelser. Ingen är ond eller god, alla är bara människor och saker händer dem. Så fin och jag grät när jag läste de sista kapitlen i den. 

 • Allt jag önskar mig - Gregoire Delacourt. Om en kvinna som lever ett stilla, helt ok liv, vinner på lotto och kan köpa sig allt hon önskar sig. Eller, vad är egentligen viktigast i livet? Tänkvärd berättelse om vad vi värdesätter och hur vi värdesätter. 

 • Lycka! En handbok i konsten att leva - Howard C Cutler/Dalai Lama. Den här boken fick jag låna av en bekant. Jag ska egentligen inte säga att jag läst ut den för det har jag inte...det går lite segt. Dalai Lama har sagt många kloka saker, men jag hakar upp mig på författarens väldigt amerikanska sätt att komma till insikt på insikt... vet inte om jag kommer bli klar med denna faktiskt. 

 • Fågelburen - Lisa Jewell. Snart klar med den här ljudboken. En berättelse om en familj och deras hemligheter, deras egenheter och hur de gick från väldigt nära till väldigt långt ifrån.  En typ av bok jag sällan läser, men jag gillade ändå att lyssna på den här, alla 11 timmarna. 
 
 • Tiger Lily - Jody Lynn Andersson. Älsk på den här boken som min fina vän slängde åt mig. Den här har jag läst i form av fysisk bok...eller snart läst ut. Det var länge sedan jag läste/lyssnade på en bok och verkligen undrade hur det skulle gå härnäst för karaktärerna. Jag har svårt att släppa den när jag inte är mitt i den. Berättelsen? Ja, det handlar om Landet Ingestans, om Tingeling, Tigerlilja och Peter Pan. Fast för vuxna. (Kanske unga vuxna) men definitivt ingen barnsaga. Väldigt smart översättning till en mer vuxen berättelse om den märkliga platsen och deras innevånare! En blir lite kär i dem allihop, men framförallt Tingeling, Tigerlilja!

 • Utöver detta har jag lyssnat på P3 Series Kommando Karim - En seriepodd om en framtid som kantas av upplopp och kaos samt Sveriges första terroristgrupp. Smart och snyggt genomfört!

 • Jag har även lyssnat på säsgon 2 av serien Virus som skapats av Stoytel original. Konstant spännande och högt tempo. Jag var tvungen att pausa mellan varven för att inte jaga upp mig för mycket.  
 
Som vanligt en salig blandning, men det är så jag gillar det :) 
 
Vill ni läsa tidigare listor på vad jag slukar i bokväg så hittar ni det här och här.
 
Vad vill ni tipsa om? Fyll gärna på i kommentarerna med era favoriter! 
 
 
En övning - Beskriv ditt framtida liv (repris)
Jag har tänkt på den här igen. Övningen som jag tagit upp en gång tidigare. Det var ett tag sedan nu och kanske behöver en påminna sig om det lite då och då. 
 
Övningen, som en vän tipsade mig om, går ut på att fundera hur en önskar att ens liv ser ut i framtiden. Det kan vara om ett år eller om tio år. Bara, hur vill du att ditt liv ska se ut? Det finns inga begränsningar här. Tänk bort "det går inte" och alla "det är omöjligt". Om du får drömma fritt, hur vill du leva ditt eget liv? 
 
När du kommit fram till det så skriver du ner det. Här kommer twisten: du ska skriva det som om det var verklighet IDAG. 
 
Så om ditt drömliv är din verklighet idag - beskriv hur dina dagar ser ut. Var bor du? Hur fyller du dina dagar? 
 
Genom att skriva ner detta får du en bild av vad som känns viktigt för dig samt vad som är mindre viktigt. Har du kanske valt bort något som finns i livet idag? Har du lagt till något? 
 
 
När bilden blir tydligare kan vi lättare se vad vi strävar mot. Det gör det lättare att sätta upp mål för att nå fram dit, även om det tar tid. För visst finns det kanske något du kan göra redan idag för att känna att du rör dig mot ditt absoluta drömliv. Jag ska sätta mig ner och skriva det här igen. Jag gillar det jag skrev sist, men jag tänker att jag kanske ändrat något litet sedan sist. Om inte annat behöver jag nog påminna mig själv om vad jag önskar mig och stämma av med hur det ser ut idag. Är jag på rätt väg? 
 
Hur vill du att just ditt liv ska se ut? När du får drömma helt fritt.... <3 
 
 
Listan - Vecka åtta-

Det har varit snålt med uppdateringar den här veckan, men här kommer en lista med små detaljer från dagarna som gått! Min vecka 8. Det bättre och det mindre bra. 

 
Godast: I fredags var jag ute med en kompis. Inte ute på krogen, men käkade ute och var på show därefter (se mer om det nedan). Vi började med middag på Pinchos. BÄSTA introvertstället att äta på ;) haha! Och så är det gott och en kan äta många små goda rätter och välja helt själv exakt vilka. Du kanske inte varit på Pinchos, men det är en så kallad app-restaurang. Du laddar ner en app, får en bordskod som knappas in, sedan beställer du din mat via appen. Det är mini-rätter för 35-45 kr/st så en beställer kanske 3-4 st och får meddelande om när det är klart. Maten hämtas i baren på en bricka som står på en ställning på bordet. Vill en ha mer att äta så är det bara att fortsätta beställa. Åt massa gott och drack gott dessutom. Cava och sangria! GÖTT helt enkelt! 
 
Roligast: Veckan började ju inte så bra, men helgen har helt klart dragit upp min upplevelse av veckan. Fredagen med min fina, fina kompis var så rolig. Även om jag sen under natten hade lite social ångest i efterhand så har jag kommit fram till att det var en superbra kväll. Vi käkade och gick sedan vidare för att se på Henrik Schyfferts "Var inte rädda" SÅ BRA! Rolig och allvarlig och så otroligt brilljant! Även lördagen med familjen har varit som i ett litet lyckorus. Tuffa dagar får en att uppskatta finare dagar <3 
 
Skönast: Att bakslaget gick över. Att helgen känts så fridfull och att jag kunde genomföra en kväll med min kompis på stan, i en väldigt sorlig restaurang utan att störas av det, utan att tappa orden och utan hjärtklappning. Yayyyy! 
 
Tuffast: Bakslaget! Just där och då kändes det som om hela skiten skulle börja om igen. Ett år i mörker och tystnad. Det blev några kämpiga dagar. 
 
Oro: Att jag gått för långt över någon osynlig linje och att jag inte skulle kunna hämta mig igen. Rädslan för om det händer igen och hur jag ska undvika det.... 
 
Överraskning: Ett superfint brev som kom med posten. Innehållandes en present. Från en av mina fina mostrar <3 Stor kärlek på det. Kanske visar vad jag fick någon dag framöver. Tack fina K för presenten!! <3 
 
Pod: Nej, ljudbok bara. Massor av ljudbok. 
 
Musik: Har valt mycket tystnad, även under promenader den här veckan. För fåglarna kvittrar igen och jag vill ha tystnaden. 
 
Skapande: Målande och pysslande som har med presenten jag fick att göra. 
 
Ser fram emot: Att jag idag ska iväg på första passet Rehabyoga. Fick frågan om jag kunde berätta mer om det och det ska jag definitivt göra. Det är ett pass idag, därefter två veckors paus innan kursen startar mer på riktigt. Men jag återkommer om det här. 
 
Finaste: Solen och min familj. Det går inte att komma ifrån. Jag mår så bra när jag är med familjen! Vi är ett så bra team nu, efter allt det svåra vi har tagit oss igenom tillsammans. 
 
Film/TV: Girls, The magicians s.02 och Big Little Lies! Bra start på den mini-serien!! 
 
Samlat betyg för veckan: För några dagar sedan hade jag sagt typ 3 för veckan, men helgen drar upp till säkert 5,5 eller däromkring :) Risig start, bra avslut! Hej livet! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mobilsnaps från vecka 8: 
 1. Ja, det har varit soligt under veckan. Men kallt.... så kallt. 
 2. Vintervackert just precis när jag hoppats att våren stod för dörren. 
 3. Hemma på vår gata i stan - står en lånad motionscykel så 11-åringen kan träna ett skadat knä på rätt sätt. Även somliga andra som varit väldigt mycket stilla sitter på cykeln ibland. För att få någon form av rörelse. Kanske medans hen lyssnar på ljudbok och funderar över livet... kanske. 
 4. Smaskig fredags-smoothie som gjordes ihop med 9-åringen :) 
 5. I tisdags, när jag låg nedbäddad strörre delen av dagen. Solen sken och världen utanför var så vacker. Här inne fanns jag och orkade inte med solljuset som skar rakt in i mitt huvud. Avskyr den känslan. 
 6. Sovrummet tar form efter ommöbleringen. Min man gillar ljusslingor :) Det har blivit en rätt mysig oas ändå i vårt hörn av lägenheten. 
 7. Magisk soluppgång.... Vill starta varje morgon med en magisk soluppgång. 
Hur har er vecka varit? Vilket betyg skulle ni ge den? 
 
Hoppas att ni får ett fint avslut på denna vecka och att nästa vecka blir en gnutta bättre för oss alla :)