Tillbakablick 1: Västkusten
 
Under min semester har jag inte uppdaterat så värst mycket här. Jag har varit mycket på resande fot. Jag har läst, målat och inte varit supermycket på nätet. Ni som hängde med mig på Instagram vet kanske lite mer om vad som hänt. Här kommer en liten tillbakablick på vår spontana tur till Västkusten några dagar i juli. 
 
 
Närmare bestämt till Strömstad och en camping intill havet. Nytt för i år är vårt stora campingtält. Vi har förberett och planerat för att kunna ha ett mobilt hem både nu i sommar och framöver. Trots att vi egentligen inte är några campingplats-människor. Om det nu finns några såna. Det finns ändå en frihet i att kunna ta med sig tältet i bilen och åka iväg i valfri riktning och slå upp tältet på en helt ny plats. 
 
 
Vi bodde på en liten och lugn camping vilket passade oss utmärkt. 
 
Tältet klarar förresten en hel del regn. Vet vi nu i efterhand. 
 
 
 
 
Det var mestadels för kallt för att bada. Det regnade från och till , men mellan regnskurar blev det många krabbfisketurer på bryggan. Spännande och roligt för barnen. Och kanske även för oss vuxna :) 
 
 
 
 
En dag hoppade vi på en båt ut till ön Koster. Där knatade vi runt, åt matsäck och stirrade på havet. 
 
 
 
 
 
Samma kväll var vi bjudna på middag hos en gammal pluggkompis till mig. Vi läste psykologi ihop, här på universitetet i Örebro, för många år sedan. En termin eller två. Det känns som många år sedan i alla fall. Det var otroligt kul att träffas igen hur som helst. Vi med våra två barn och hon (och hennes sambo som inte var med på middagen dock) med sina tre barn och det nybyggda huset. 
 
 
 
Alltid bra med inside-tips på stränder. En dag med sol (men mycket blåst) innebar strandhäng. Det blev mer krabbfiske och faktiskt ett dopp i havet. Som var rejält svinkallt. Men ändå. Jag badade i havet i år! 
 
 
Just den här resan var inte planerad i förväg. Inte mer än ett par dagar eller så. Eftersom maken och 12-åringen kom hem lite tidigare från sin fjäll/fiskeresa fick vi plötsligt mer tid tillsammans än vi räknat med innan. Jag, som annars inte är den mest spontana människan i universum, uppskattade verkligen den här resan. Nätterna var lite väl kalla, något vi fixade till vår nästa campingsemester.
 
Vi fick upptäcka och uppleva nya platser. Just det, att upptäcka och resa, är något jag längtat efter. Mycket den senaste tiden. 
 
I början av min sjukskrivning, 2016, fick jag frågan om jag inte klättrade på väggarna efter nån månad hemma...men nej, jag hade inte någon som helst energi över för att vara rastlös. Jag bara överlevde just då. Jag var vaken, sov, hade ångest, låg som förlamad, försökte sköta det mest basala bara. Att ta den korta promenaden till närbutiken var övermäktigt. Jag hade ingen längtan efter nyheter och äventyr då. Men nu har jag det igen. Det är en fantastisk känsla, när en varit där jag varit. 
 
Det är inget jag tar för givet någonsin igen. 
 
Mirre

Ohh så härligt med Västkusten

Svar: Ja, verkligen :) Västkusten är himla fin!
bylittlenea.blogg.se

Anonym

Exakt! Ingen längtan efter något. Fullt upp med att ta sig igenom dagen och resor och semestrar och andra äventyr kändes omöjligt att klara av. Fanns ingen energi till att klättra på väggarna när man knappt orkade stå... Så kul att läsa att du vill och orkar igen.❤

Svar: Ja, det är hemskt att inte vilja och inte ha energi till saker som borde vara roliga. Som har varit det förut. Jag är oerhört tacksam för att det kommit tillbaka. Det gör att jag kan försöka minnas det om det blir sådär mörkt och hopplöst någon mer gång. Att det går över och att det blir bättre igen. :)
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress