Veckolistan -vecka 14-
 

Godast: kvällens grillade middag! Premiär för grillen trots kalla vindar. 

 
Roligast: Att jobbet flöt på bättre än förväntat. Att hjärnan orkat med allt det nya, att lära om och klara av hela veckan. 
 
Skönast: Lördagseftermiddagen som spenderades i skogen, intill en sjö, med solen i ansiktet. 
 
Tuffast: Att bromsa när jag kommer upp i varv. Händelsen i Stockholm.... 
 
Oro: Att jag tror att jag klarar mer än jag gör just nu. Världen i stort.... 
 
Överraskning: Antagligen att jag inte kraschat samman under helgen efter denna intensiva vecka, men jag är visserligen väldigt trött just nu. 
 
Pod: Prestationspodden avsnitt 29 där de pratar med Pia Dellson, psykiatrikern som gick in i väggen och som skrivit boken "väggen". Hon säger så mycket kloka och välformulerade saker! Lyssna! Har även lyssnat på Flora och Fridas podavsnitt om att gå in i tegelväggen. Fint och rörande <3 Om att förstå när det blir för mycket och när en måste bromsa.... inte det lättaste. 
 
Musik: Jesper Lindells "moving slow" har jag kört på repeat hela veckan! Såå bra. Den har även inspirerat mig att äntligen skapa en ny spellista. Det är dags att skapa nya musik-känslominnen och inte älta de gamla längre. 
 
Alltså...lyssna bara <3 
 
 
Skapande: Lite målande, lite stickande... men inte alls tillräckligt mycket för att göra själen helt glad. 
 
Ser fram emot: En resa som planeras till sommaren. Har väl inte råd med den egentligen efter den otrevliga restskattechocken men det löser sig faktiskt. Ser även fram emot en föreläsning jag ska på imorgon. 
 
Finaste: All kärlek som visats sedan attacken i fredags. Folk alltså <3 Fokus på det goda! 
 
Film/TV: Det stora fågeläventyret på SVT alltså! På tisdag är det final. Hela familjen har fastnat för det och även börjat spana på fåglar i vår närhet. Finns på SvtPlay! 
 
Samlat betyg för veckan: 7! Betyg för min vecka personligen, inte för resten av världen kanske. 
 
Tips: "Hur söker en hjälp för utmattning" Skrivet av Ellen Lindberg. Om vikten av att våga söka hjälp, att ta sig själv på allvar och hur en ska bete sig när en misstänker utmattningssyndrom eller stressrelaterad ohälsa. Jag blev så berörd av det här inlägget, för jag kände igen mig själv. Att be om hjälp, att ringa vårdcentralen var bland det otäckaste jag någonsin gjort. Men när jag väl kom dit, nära allt brast, först då kundet jag ens påbörja någon form av läkning. Och det blev bättre! 
 
"Vad är framgång egentligen?" Klokt blogginlägg av Sofia (Hildas) om vad som verkligen betyder något i livet. Vad är framgång? På riktigt. 
 
De sjukas blogg - kanske har tipsat om den tidigare. Flera bloggare under samma blogg. Olika sjukdomar, olika vinklingar. Om att leva med både fysiska och psykiska sjukdomar. 
 
 
 
 
Wilda

Så många bra tips! Tack!

Svar: Hoppas du hittade något du gillade! :)
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress