Vad jag gärna gör en ledig dag

Idag är jag ledig. Just nu är jag trött och skulle behöva vila, vilket jag ska göra alldeles strax. På en ledig dag som denna brukar jag gilla att bara vara hemma och inte skynda iväg. Att pyssla om hemmet i den nivå jag klarar för dagen. Plocka lite, starta en tvättmaskin, sköta växter eller rensa en låda med kläder. Inga stora saker alls. Jag behöver de lediga dagarna för att orka med de icke-lediga. Det är så otroligt viktigt att få till känslan av att faktiskt vara ledig. 

Saker jag gärna gör när jag är ledig: 

Målar

Skrotar hemma i myskläder

Hänger med familjen

pysslar och skapar

Tar en promenad

lägger en ansiktsmask

målar naglar

pysslar med växter

äter god mat

dricker ofantliga mängder kaffe 

Vilar mitt på dagen

plockar och fixar hemma

skriver blogginlägg :) 

Fotar 

Åker ut i skogen

Läser 

Läser i naturen (se bild nedan <3) 

(fotot ovan: min 12-åring) 

Jag gör ju inte allt på listan under en dag. Kanske inte ens en helg, men när jag får välja själv hur min tid ska spenderas så är det något av ovanstående som kommer först. Naturen, skapande, läsa, familjetid, bara vara...

Finns det något som ni gör för att få helgerna att gå ihop eller kanske till och med lyfta sig över de andra dagarna? Jag tror att den här helgkänslan kommit till mig under senaste halvåret ungefär. Sedan jag började jobba mer än bara 25% när helgen började kännas som helg igen. Som heltdissjukskriven var helgerna ofta mer ansträngande än vardagarna, eftersom hela familjen var hemma med sitt liv och sin rörelse som jag inte alls hängde med på.

Idag är det annorlunda. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress