Överstimulerad
Jag märker att jag får svårt att hinna med att skriva ner alla inlägg som jag skulle vilja nu, men det får vara så. Hoppas ni har tålamod med mig :) Jag jobbar nu 80% och behöver anpassa mig till det... 
 
Överstimulans, det är en lurig jäkel. 
 
Idag, lördag, har jag verkligen lyckats överstimulera mig själv. Jag trodde det skulle spåra ur helt. Jag vaknade för tidigt, låg kvar så länge i sängen att jag tillslut fick bråttom istället. Stressade in till stan (med 9-åringen) för att hinna till den klipptid jag bokat in mig på lite spontant. Äntligen klipptid (bra sak)! Jag och frisören tyckte olika om vad jag skulle ha för frisyr (mindre bra sak)
 
. Jag var på ett nytt ställe och en ny frisör, klarade inte av att stå på mig eftersom jag var osäker på hur pass bra koll jag själv hade på frisyrer och sånt. Frisören fick som hon ville, det blev helt ok. Lite tråkigt dock. Jag var sugen på något nytt, men fick typ samma som senaste åren. Så, inte hemskt. Bara tråkig frilla. 
 
Efter det gick jag och 9-åringen in i ett par butiker och kollade, köpte något litet att äta och promenerade hem. Fick bråttom igen eftersom vi hade en till tid att passa och jag inte hade koll på klockan. Skyndade iväg för att kika på en lägenhet (vi vill byta vår till en större). Redan när vi åkte hade jag hvuudvärk. Efter titten drog vi till stormarknaden för att köpa middag och godis och där jag känner hur allt börjar snurra och värka. 
 
Hemma inser jag att jag gått alldeles för mycket all in under dagen. HUR SJUTTON TÄNKER JAG? Med ögon-, och huvudvärk, illamående och matthet i kroppen kryper jag under täcket och lyckas efter en lång avslappningsövning somna till. Tror inte jag hade klarat mycket längre innan kroppen reagerat rejält. 
 
Balansen är så ömtålig. Kanten är så nära. Näsan är kanske bara strax över vattnet, trots att mycket känns så bra. 
 
 
 
Note to self (och alla andra): 
Även roliga saker kan orsaka stressreaktioner! Även det du vill göra kan bli en ansträning och belastning. 
 
Vad som hände idag var: rask promenad till stan, småprat med frisör som jag inte helt klickade med, intryck för alla sinnen i butiker och folkvimmel (ljud, ljus, lukt, smak), rask promenad hem, tider att passa, nya människor igen, mer småprat osv osv. 
 
Efter vila och sömn släppte det allra värsta, men det får bli en väldigt lugn kväll för mig. Och antagligen en väldigt lugn förmiddag imorgon. På hemmaplan! 
 
Önskar er en trevlig valborgshelg :) 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress