Mer sjuk än frisk idag...
 
 
Idag tog det stopp....nu igen... 
 
Det går alltid att se i efterhand. Varför är det så? Senaste veckan har jag sovit oroligt med livliga drömmar. Inte mardrömmar, bara livliga drömmar. Så jag vaknat och undrat om jag varit igång hela natten. Senaste tre nätterna har jag vaknat och inte kunnat somna om. Det är inte vanligt för mig att göra så. Inatt vaknade jag plötsligt med rejäl hjärtklappning och när morgonen var ett faktum var jag helt slut. 
 
Jag stannade hemma och tänkte att jag kunde åka till jobbet ett par timmar senare. Vid det laget hade både ögon och huvud börjat värka. Ingen sömn, halvdan vila, värk och ingenting av någonting. 
 
Jag har mediterat, vilat, ätit, druckit, tagit värktablett men har fortfarande ont. Borde inte sitta vid datorn nu...men inget tycks ju hjälpa ändå. 
 
 
Idag mår jag inte bra alls.... Jag vet inte om det är sömnen som ställt till det eller om det är för hög aktivitet som ställt till sömnen som till slut fick det att rinna över. Igen... Jag är inte ledsen eller olycklig, men jag mår verkligen inte bra idag. 
 
För, nyligen började jag stanna längre på jobbet för att få en smidig övergång från 75% till 80%. En ökning med en halvtimme per dag. Förra veckan startade jag på 80% och hade även lyckats planera in lite aktiviteter på eftermiddagarna. Så jobba, hem och vila, iväg och göra saker, komma hem och vara uppe i varv med en familj som hade påsklov. Inte alltid kunna somna på kvällarna och livliga drömmar. Runt runt runt. 
 
Och en påskledighet som kändes välbehövlig, var lugn, men ändå innebar vissa påfrestningar. Känslomässiga och energimässiga. 
 
Jag försöker undvika bitterhet...men såna här dagar känner jag en viss ilska över att ha blivit utslängd från försäkringskassan, för att jag ansågs vara fullt arbetsför när jag knappt klarade 50%. Idag försöker jag mig på 80% men kan ändå må så fruktansvärt dåligt ibland. Jag försöker verkligen, verkligen att inte vara bitter och jag försöker klara situationen på bästa sätt. Men när jag mår sämre, som idag, då blir jag förbannad på ett system med handläggare som inte tror på mig. För mer frisk än sjuk behöver inte betyda 100% arbetsför inom något som helst vanligt förekommande arbete. 
 
I alla fall. Idag är en riktigt jobbig dag. Vi måste ju prata om dem också. För de kommer, vare sig jag vill eller inte. Det enda jag kan göra är att försöka lyssna på kroppen så gott det går, skala av och hoppas att det handlar om bara en dålig dag, eller en dålig eftermiddag. Att det inte blir mer långvarigt än så.... Att jag kan få återgå till att känna mig mer frisk än sjuk, i det stora hela. Och undvika bitterheten. 
 
 
Lotta

Stor kram till dig! Blir uppgiven när jag tänker på hur FK behandlat dig. Utförsäkra de som inte är sjuka, visst, men inte ge sig på de som behöver skyddsnätet, oberoende av hur länge det behövs. Det ska inte vara avhängigt vilken handläggare man råkar bli tilldelad.. Hoppas det känns bättre snart.

Svar: Tack! <3 Det går ju lite upp och ner hela tiden. Så dipparna kommer ibland. Upplevde min handläggare som väldigt mänsklig, men systemet gav mig ingen chans. Kram
bylittlenea.blogg.se

Anonym

❤ och kraft till dig! Jag tycker att det är så himla skönt att du skriver om dina dippar också, tror att alla vi som drabbats av den stora utmattningen har dem❤👍 Du ska få ett tips som hjälpt mig med sömnen, så löjligt enkelt att inte ens jag trodde på det men det har hjälpt mig! Blanda 5 tsk svensk honung med 1 tsk Himalaya salt. Rör ihop i en liten pordlinsbytta och ta en klick att smälta under tungan varje kväll innan läggdags! Satsen bör räcka en vecka o förvaras i kylen . Receptet kommer från den indiska läkekonsten Ayroveda! Inte farligt att testa i alla fall😍 Kram T

Svar: Ja, dippar och sämre perioder går nog inte att komma ifrån helt. Men tack snälla för tipset! Det måste jag testa. Nu, någon vecka senare, har sömnen blivit bättre. Dock alltid bra att ha knep att ta till om det blir sämre igen. Tack! Kram :)
bylittlenea.blogg.se

Fröken F

kram till dig <3

Svar: <3 Kram
bylittlenea.blogg.se

Annica

Tänker på dig❤️❤️❤️
Skickar ljus och energi.
Hoppas du snart mår bättre igen.
Håller med Lotta.Låt de som redan har blivit sjuka få en rimlig chans att bli frisk igen oavsett hur lång tid det tar.
Vi är alla olika och med olika förutsättningar att bli friska.Det är kanske först när våra politiker blir sjuka i utmattning eller andra kroniska sjukdomar som de
kan börja fatta kloka beslut kring riktlinjer till FK.
Vi har ett sjukförsäkringssystem som idag är godtyckligt.Där samma diagnoser bedöms olika, i många fall godtyckligt och inte med individens bästa i fokus.En godtycklighet som skrämmer mig i ett demokratiskt samhälle.Ett samhälle där vi behandlas olika på ett inte rättssäkert sätt.
Vi som är sjuka har alla bidragit till vårt socialförsäkringssystem genom att betala skatt då vi har arbetat.
Hur skulle det se ut om samma sak hände inom våra försäkringsbolag i Sverige ?
Lackskadan på bilen ersätts inte även om du har betalat premien. De bolagen skulle snart inte ha några kunder kvar.
Känner en helig vrede över att läsa om alla som drabbas av detta sjukförsäkringssystem och dess brister,
Var finns tilltron till den sjuka individens upplevelse av sitt mående?
Var finns tilltron till den svenska sjukvårdens läkare och deras kompetens?
Var finns hoppet om inte svenska politiker förstår grundproblemet till ökad ohälsa på den svenska arbetsmarknaden?
Var finns hoppet om det bara lappas och lagas i detta samhälle istället för att göra om och göra rätt ?
Du är en kämpe Linnea🌸🌸🌸.
Var rädd om dig.
Styrkekramar i massor!
Annica


Svar: TACK snälla fina du! Jag är helt med dig. Det är mycket som är skevt när de som behöver hjälp inte får den. Många är ju mycket hårdare drabbade än mig och det gör mig nog ännu mer upprörd. Jag har kunnat klara mig även om det känns fel att inte bli trodd på och även om det kostar mig och min familj pengar att själv bekosta min återhämtning. Pengar som vi skulle behöva till annat. Men eftersom jag inte kan mer än jag kan just nu så lägger vi hellre pengarna på tid till återhämtning än att jag blir sjuk igen. Vi är många kämpar <3 Stor kram
bylittlenea.blogg.se

Anonym

Åh det här systemet som inte ger dig möjlighet att få vila på deltid när det är vad du behöver göra mig så arg. Jag tänker på dig. ❤

Och du, det är ok att vara lite bitter ibland och att känna sig ledsen är också ok...

Svar: Ja, visst måste en få bli arg och besviken ibland. Tack snälla för din omtanke <3
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress