Läget nu och på gång framöver
Det är möjligt att jag dragit igång fler projekt än jag har energi och tid till just nu, men jag har ändå rätt kul under tiden här. Ett av projekten tänkte jag starta igång med inom kort här på bloggen. Jag ska berätta mer om det strax, men tänkte först bara dra läget just nu. 
 
 
 
 
 
För ett par veckor sedan ökade jag till 80%. Det funkar bra, en dag i taget, men tillsammans blir det lätt för mycket när jag inte tänker efter ordentligt. Ökningen innebar en halvtimmes jobb mer per dag i praktiken. Komma hem en halvtimme senare och kanske få lite mindre tid till vila och annat jag vill hinna med. Ingen stor skillnad, men ändå en liten skillnad. Rent mentalt så har jag kommit till en punkt där jag liksom ser på mig själv som mer och mer "frisk" för varje steg framåt jag tar - arbetstidsmässigt. Det farliga med det är att jag ställer högre krav på mig själv även utanför jobbet. Om jag jobbar 80% så måste jag ju orka mer hemma också. 
 
Hittills har det faktiskt inte funkat riktigt så. Varje ökning jag gjort tidigare har kostat mycket energi innan jag hittat någon balans. Sådant har jag inte tagit med alls i beräkningen. 
 
En skillnad var att jag valde helt själv att öka från 75-80%. För att det inte kändes som om det skulle vara en ansträngning. 
 
På det hela går det alltså bra, men jag måste lära mig att tagga ner när jag väl kommit hem så energin räcker hela veckan. I torsdags hade jag ju ett litet bakslag. På grund av att jag sovit dåligt. Kanske för att jag ökat i tid och gjort saker även efter jobbet.... 
 
 
Mitt lilla projekt nu då?(Ett av dem)
Jo, häromdagen gjorde jag en liten efterlysning på Instagram där jag frågade om någon annan var intresserad av att få dela sin berättelse av sjukdom, sjukskrivning, tuff period i livet eller brist på välmående. Hur vi kämpar och hur vi hanterar. Det kan vara så olika och ändå så lika. Jag tycker det känns viktigt att få flera nyanser av detta. Vi är många som kämpar, vare sig vi har diagnoser eller inte. Oavsett om vi är sjukskrivna eller inte. Vanliga människor i situationer som det inte alltid pratas högt om. 
 
Det kom in en hel hög med svar från olika personer som vill berätta. Jag hoppas att de får tid, ork och möjlighet att skriva ner något som jag kan dela här med er. En berättelse har redan kommit och det verkar vara fler på gång. Så håll utkik framöver efter gästbloggare här med andra ord. Jag tror att vi alla kommer bli berörda och känna igen oss i mycket. Om någon mer vill delta kan ni höra av er så får ni mer info av mig kring detta. 
 
Under tiden vill jag tipsa om att det finns en hel rad med berättelser att läsa på bloggen Livets bilder under #människanbakom. Jag har själv deltagit genom att dela en berättelse från min sjukdoms/sjukskrivningstid. 
 
Hoppas att kunna bidra med viktig info och givande läsning framöver och jag hoppas även att det ska öka kunskapen om vad många av oss går igenom, trots att det inte alltid syns på utsidan. 
 
Hanna

Hej! Ville bara meddela att du är med på denna lista: http://blogg.se/article/2017/april/bloggare-som-delar-med-sig-av-sin-kamp.html
Den kommer att publiceras på startsidan den 3 maj och du får jättegärna uppmärksamma den på din blogg om du vill.

Svar: Hej, tack för att ni vill lyfta min blogg där! Jag kommer definitivt att ta upp det hos mig också! Superbra att den här typen av bloggar får synas! Ha det fint!
bylittlenea.blogg.se

Bokstund

Vilket spännande och viktigt projekt, och vilka harmoniska bilder!

Svar: Tack! Det känns viktigt och jag hoppas att jag får in texter att dela med er andra. Tack snälla :)
bylittlenea.blogg.se

Fröken F

Vilket bra initiativ! Härligt att höra att du ser dig som mer och mer frisk! Jag läser även om jag inte kommenterar så ofta som förut. Kram

Svar: Helt ok att inte alltid kommentera. Jag orkar inte alltid svara eller kommentera hos er andra heller, men läser mycket. Ja, det är skönt att övervägande ha tippat över till mer frisk. Inte hundra, men mycket bättre. Kram
bylittlenea.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress