Måndagslänkarna - tema kost
Ok, en måndag till med lite länktips. Den här gången har jag samlat lite länkar som är kostrelaterade.
 
 
Jag tänker att bra och näringsrik kost är ett sätt att ta hand om sig själv och att vara snäll mot sig själv. Jag förespråkar ingen specifik diet eller kosthållning, men försöker själv tänka på att hålla variation och undvika ensidig kost. Jag försöker även äta mycket naturligt och rent i stort, utan press på någon som helst perfektion. Det finns pommes hemma hos oss (varje vecka) och choklad är typ det bästa som finns. Det viktigaste är att se till helheten tycker jag. I alla fall, här kommer några spännande tips denna måndagseftermiddag. Hoppas ni har nytta av dem :) 
 
  • Ät ditt ogräs! - Kurera har samlat ett gäng ogräsrecept. Plocka i naturen eller i din trädgård och laga mat och desserter med hjälp av nyttigt ogräs :) Hos oss åt vi vår årliga nässelsoppa häromveckan. Sååå gott! 
 
 
  • Dagsattplocka.se Nu när blomstertiderna är igång på riktigt kan du få lite hjälp med vad som är i säsong för att plockas just nu. Prenumerera på nyhetsbrevet så får du veta vad som är aktuellt att plocka varje vecka. Eller läs runt på deras hemsida för mer info om alla möjliga växter och hur du kan använda dem. 
 
  • Atilios auberginepizza - This alltså!! Jag älskar aubergine och det här enkla receptet är bara att slänga ihop, in i ugnen och sedan njuta. När jag lagar mat till mig själv kör jag oftast vegetariskt. Hela den här bloggen är ljuvlig by the way! 
 
  • Nyttigare brownies  - som dessutom är enkla att göra. Jag har gjort det här receptet ett par gånger sedan jag hittade det och det blir verkligen supergott. Dock har jag varierat det en aning och inte följt receptet exakt. On någon är nyfiken kan jag återkomma med min översättning och tolkning av receptet. Det smidiga är just att det bara ska mixas och tryckas ut i en form. Rör ihop glasyren och ÄT. 
 
 
Innan jag avslutar vill jag bara göra er uppmärksamma på att jag ju verkligen inte springer runt och plockar ogräs och bakar brownies varje dag här. Så stressa inte!! Om något känns intressant, spara tipset och ta fram det en dag när andan faller på. Annars kan ni scrolla vidare. Vet själv att det kan vara knepigt att ta in och kunna följa ett recept när en är i utmattning. Jag har alltid haft svårt att följa recept, men det är mest för att jag inte velat foga mig riktigt där när det gäller matlagning. Oklart varför ;) Frihand är min grej oftast.
 
Hos oss är det min man som står för största delen av matlagandet (jag sköter oftast tvätt och klippning av barnens tånaglar tex). Kanske på grund av min frihandsmatlagning. Jag lagar mat ibland, bakar bara om jag känner för att baka. Istället för att måla någon dag exempelvis. När jag bakar ska det vara enkelt att göra och därför gillar jag rawfoodbakning. Typ ta en avocado och en fryst banan, mixa ihop med kokosolja och smaksätt med lime. Slut. :)) Det handlar inte om att vara duktig utan mer om att må bra både i kropp och själ. 
ISA

woowowowo kände jag av den där brownien! haha såg drömgod ut !

Svar: Ja, den är verkligen det :) får återkomma med en översättning av receptet längre fram :))
Linnéa

Fröken F

Haha skönt med ditt tillägg på slutet :) Jag är intresserad av hur du utformat receptet på brownies och då antar jag också att det är på svenska :) Kan du även skriva i vilken ordning du gör saker o ting?

Svar: Ja, det är så lätt att tro att en gör allt som en skriver om HELA TIDEN, men så är ju inte fallet :) Jag vill inte stressa någon genom tipsen liksom.
Ja, jag kan skriva samman en slags översättning. Generellt kan jag säga att jag brukar lägga saker som torkade frukter och nötter i blöt över natten eller några timmar. Häller av vattnet lägger allt i matberedare, mixar samman, trycker ut i en form sedan gör jag glasyren (superenkelt) och häller på, ställer i kyl. Finns något kvar två dagar senare ställer jag det i frysen. Det braiga med den här är att det går att äta den direkt från frysen, behöver inte tinas alls. Återkommer med detaljer längre fram :)
Linnéa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress